Egy héten belül harmadszor drágul a tankolás

Egy héten belül harmadszor drágul a tankolás

Mol-benzinkút az M3-as autópályánál. (Fotó: Lukács Csaba/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csütörtöktől ismét drágulásra számíthatunk az üzemanyagárak tekintetében. A benzin 2, a gázolaj 6 forinttal fog többe kerülni. Így a 95-ös benzin esetében 602, a gázolaj esetén pedig 620 forintos átlagárakkal számolhatunk – közölte a Holtankoljak.hu.

A 444.hu azt írta, hogy már hétfőn és kedden is drágult az üzemanyag, és a múlt heti választások óta lényegében kilőttek az árak a benzinkutakon. A kormány hatósági árszabályozást kilátásba helyezve elérte, hogy az ásványolaj-forgalmazók „önként” jelentős árcsökkentést hajtsanak végre április közepétől június 9-ig, azóta viszont egymást követik az áremelések.

A benzin átlagára május végén esett 600 forint alá, a választás előtt pénteken még az 590 forintra csökkentését jelentették be, az azóta eltelt tíz napon négy lépésben 602 forintra, azaz 12 forinttal drágult. A gázolajnál 4,1 százalékos, 24 forintos a drágulás 10 nap alatt. Ilyen rövid időn belül ilyen intenzív áremelkedésre idén csak a januári jövedékiadó-emeléskor volt példa, bár közel hasonló mértékben lőttek ki február közepén is a dízelárak – írta a portál.