Budapesti lett a világ öt legjobb cukrászdájának egyike

Budapesti lett a világ öt legjobb cukrászdájának egyike

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az idén tízéves budapesti macaron manufaktúra, a Chez Dodo bekerült a világ öt legjobb cukrászdája közé, amelyeket a La Liste Pastry Discovery Gem Award 2024 díjjal ismer el és kifejezetten felfedezésre ajánl.

A La Liste-et 2015-ben alapította Philippe Faure, a Gault & Millau korábbi vezérigazgatója. Eredetileg a világ 1000 legjobb éttermét listázta, ám a francia étteremajánló mára már 20 000 éttermet ajánl a világ 195 országából a weboldalán és alkalmazásán keresztül.

Tavaly óta a világ legtehetségesebb és kreatívabb cukrászséfjeit is díjazzák, több kategóriában. 2023-ban az ajánlás cukrászdákkal és desszert-lelőhelyekkel is bővült, ezzel is elismerve, hogy a nemzetközi gasztro szcénában egyre fontosabb szerephez jutnak a csak kifejezetten édességeket kínáló helyek. Idén a Szalai Dóra által alapított macaronmanufaktúra, a Chez Dodo is az egyike annak az 5 helynek, akiket a La Liste Pastry Discovery Gem Award 2024 díjjal ismer el.

A Chez Dodon pont idén 10 éve készít macaronokat és francia desszerteket válogatott alapanyagokból és hatalmas odafigyeléssel Budapest belvárosában, a Bazilika szomszédságában, de a termékek már Bécsben is elérhetőek, ahol pár hete a Freyja – the croissant storyban nyitottak saját desszert pultot.