A győzelem és a hatalom ördögi körének megtörése

A győzelem és a hatalom ördögi körének megtörése

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke, európai parlamenti listavezetője és résztvevők a párt európai parlamenti és önkormányzati választási eredményváró rendezvényén a budai alsó rakparton 2024. június 10-én (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Az európai parlamenti választások után egyre tisztábban látszik, hogy a Tisza lesz a nagybetűs ellenzék és a Fidesz kihívója 2026-ban, a többiek a túlélésért küzdenek. Az ellenzéki közvélemény örömmel fogadja, hogy végre valaki közel került a Fidesz eredményéhez, és esélye lesz a leváltására. Azonban érdemes eggyel hátrébb lépni: fogalmunk sincs, hogy mivel lenne jobb egy Magyar Péter-féle kormány a mostaninál, hisz semmit se tudunk róla. Jelenleg csak az érdekli az embereket, hogy valaki legyen elég erős, igy a politika is csak a hatalomért való küzdésről szól. Pedig sokkal több is lehetne.

Míg a korábbi ellenzéki pártok közül a Mi Hazánk beragadt 6-9 százalék közé, a DK – kiegészülve az MSZP-vel és a P-vel – hasonlóan egyszámjegyűvé avanzsált, a többiek pedig már a bejutást jelentő 5 százalékot se érik el, addig a Tisza Párt 15 százalékra közelítette meg a Fidesz-KDNP listáját. Ilyen közel ellenzéki párt még nem járt, tehát sok kérdés nem maradt, ki fog nekigyürkőzni 2026-ban, hogy leváltsa a kormányt. Sokan ünneplik a fejleményeket, arra gondolva, hogy egy darab egységes nagy párt még sose próbálta legyőzni Orbánékat. Hogy mennyire fog összejönni, azt még homály fedi, azonban már látszik, hogy van, ami nem fog változni.

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!