A Telekom helyett a 4iG lett a veszprémi kézicsapat névszponzora

A Telekom helyett a 4iG lett a veszprémi kézicsapat névszponzora

A Telekom Veszprém játékosai örülnek, miután 34:30-ra legyőzték a kézilabda NB I döntőjének második mérkőzésén az OTP Bank-Pick Szeged csapatát a szegedi Pick Arénában 2024. május 29-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az új edző bejelentéséről tartott sajtótájékoztatót a Veszprém kézilabdacsapata, ekkor jelentették be azt is, hogy a 4iG lesz a csapat főszponzora.

Xavier Pascual Fuertes lett a bajnoki és Magyar Kupa-címvédő Veszprém férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője. A klub és a4iG Csoport szerdai sajtótájékoztatóján Bartha Csaba, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a háromszoros Bajnokok Ligája-győztes spanyol szakvezető szerződése négy évre szól. Hozzátette, a következő szezonban a bajnoki cím és a Magyar Kupa-elsőség megvédése lesz a cél, a Bajnokok Ligájában pedig a négyes döntőbe jutás a minimális elvárás.

Ionut Popa, a válogatott beálló Rosta Miklóst is foglalkoztató Dinamo Bucuresti elnöke már június 3-án elmondta, hogy Pascual távozik a román fővárosból és átveszi a Veszprém irányítását, de ezt a magyar klub csak szerdán jelentette be.

A szerdai sajtóeseményen Fekete Péter, a 4iG Nyrt. vezérigazgatója bejelentette, hogy cégük lesz a bakonyi klub névadó főszponzora, és a csapat nevében a következő idény második felétől a ONE márkanév szerepel majd, sőt a ONE a Veszprém Aréna elnevezésében és arculatában is megjelenik majd. A támogatás a felnőtt csapat mellett a teljes utánpótlást érinti és kettő plusz egy évre szól.
A Magyar Telekom – illetve annak jogelődje, a Westel 900 GSM Mobil Távközlési Rt. – 1997 óta támogatta a klubot, 2016 óta névadóként, de az együttműködést a felek jövő vasárnap közös megegyezéssel lezárják.

Nagy László sportigazgató elmondta, hamarosan nyilvánosságra hozzák a szakmai stáb összetételét és bejelentenek új igazolásokat is, mivel „egy-két játékos érkezése elengedhetetlen”.