Ők fogják bekísérni a magyar válogatottat a gyepre

Ők fogják bekísérni a magyar válogatottat a gyepre

A gyerekek, akik a magyar válogatott játékosait fogják a kezdőkörbe kísérni a Magyarország–Németország Eb-mérkőzésen 2024. június 19-én (Fotó: Magyar Hang/Lukács Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az akkreditált újságírók számára négy órával a mérkőzés kezdete előtt engedélyezett a belépés a Stuttgart Aréna területére, és ahogy átestünk a beléptetési procedúrán (a repterekhez hasonló átvilágítás van és a mikrochipet tartalmazó akkreditációt is beolvasták), azonnal magyarul beszélő gyerekcsoportra lettünk figyelmesek, akik a stadion előtt lévő óriás labdához jöttek fotózkodni.

Kiderült, hogy ők az Európa-bajnokság egyik szponzorának, a Lidl-nek a szervezésében jöttek Németországba, és ők tizenegyen fogják bekísérni a magyar válogatottak a gyepre a mérkőzés előtt – a gyerekek végig láthatók lesznek a himnuszok alatti közvetítésben.

A tizenegy gyereket szerte Magyarországról válogatták ki (külön csapat volt a Svájc elleni mérkőzésen Kölnben, és újak jönnek Stuttgartba a vasárnapi, Skócia elleni találkozóra is), fiúk és lányok vegyesen. A gyerekeket elkísérhették a szüleik, egyikük a mérkőzést is végigszurkolhatja a lelátóról. Azt, hogy ki kinek a kezét fogja, egyfajta sorsolással döntik el, de számít a gyerekek magassága is, hogy a tévéközvetítésben jól mutasson a sor. Mikor megkérdeztem őket, a legtöbben Szoboszlait szerették volna bekísérni, de volt, aki Varga Barnabást vagy éppen Gulácsit szerette volna kézen fogni.

A fotózáson ott voltak a német játékoskísérő gyerekek is, és a végén közös kép is készült a 22 gyerekről.