Donáth Anna: Úgy tűnik, Magyar Péter a liberálisokat és a korrupcióellenes harcot megveti

Donáth Anna: Úgy tűnik, Magyar Péter a liberálisokat és a korrupcióellenes harcot megveti

Donáth Anna a Momentum Mozgalom küldöttgyűlésén 2024. január 28-án (Fotó: Donáth Anna Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Magyar Péter feltűnését óvatos optimizmussal figyeltük. Nem kerestük nap mint nap a konfliktust vele, mert reméljük, hogy közelebb visz a rendszer lebontásához. (...) Ehhez képest Magyar Péter az elmúlt hetekben számos olyan kijelentést tett, ami direkten a Momentumot támadta – erről írt Donáth Anna, a Momentum elnöke, egyben EP-listavezetője a közösségi oldalán csütörtökön. A poszt előzménye, hogy Magyar Péter a Momentumot egy „bűnben fogant” pártként jellemezte, miután a párt akkor még mozgalomként a NOlimpia kezdeményezéssel robbant a köztudatba.

Donáth szerint Magyar „hitet tett amellett, hogy Orbán Viktor garanciák nélkül kapja meg az uniós pénzeket, a NOlimpia-kampányt egy nemzeti ügy elárulásának nevezte, gyakorlatilag nemzetellenesek minősítve az egész pártot, és mindenkit, aki (...) támogatott minket. Nem is beszélve arról, hogy Hadházy Ákost azzal támadta, hogy az ő munkája miatt nem üti meg a magyarok ingerküszöbét a korrupció”. Donáth szerint „ez a tempó, ez a retorika, ez az arrogancia élesen szemben áll mindazzal”, amit liberálisként a világról gondolnak. – És nem tudom eldönteni, hogy Magyar Péter egy nemzeti radikális, aki tényleg komolyan gondolja, hogy létezik demokrácia vita nélkül, vagy egy kíméletlen populista, aki magát a nemzettel azonosítja – vélte Donáth Anna.

Arra is kiért „ennyi nemtelen vád, ennyi tarthatatlan kijelentés után” a minimum lenne, hogy Magyar rendesen vállalja a politikai véleményét. – És vállalja azt, hogy valaki visszaszól. Akár egy vitában. De nem teszi. Nem azért, mert gyáva. Hanem úgy tűnik azért, mert a liberálisokat és a korrupcióellenes harcot ugyan megveti, de a liberális és korrupcióellenes voksokra szüksége van – tette hozzá.

Donáth posztjára a Tisza Párt alelnöke reagált is. – Természetesen ebből egy szó sem igaz. Kicsit olyan ez, mint amikor a DK-ások levágták a mondatom elejét. Üdv, útban Kecskemétről Sárbogárdra – írta kommentjében.