Három budapesti kerületben is rajthoz állhat Magyar Péter pártja

Három budapesti kerületben is rajthoz állhat Magyar Péter pártja

Magyar Péter a Deák téren a nemzeti menetre érkezett demonstrálókkal 2024. április 6-án (Fotó: Magyar Hang/Hutter Marianna)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Európai Parlament mellett a Fővárosi Közgyűlésben is szeretne képviselői helyeket megcsípni magának Magyar Péter pártja, a Tisza Párt, ezért több kerületben is saját polgármester-jelöltet indítanak, hogy fővárosi listát tudjanak állítani – legalábbis erről írt az Index. A portál több, egymástól független forrásból is úgy értesült, hogy a hazai közéletbe nemrég berobbanó Magyar Péter és újdonsült politikai formációja, a Tisza Párt napokon belül bejelentheti a saját fővárosi listáját. Erre jogilag lehetőségük van, hiszen a múlt szombaton indult ajánlásgyűjtés időszaka még javában tart.

A portál szerint a Tisza Párt a XI., a XV., és a XXII. kerületben indíthat önálló polgármester-jelöltet, önkormányzati képviselőjelöltjei viszont nem lesznek. A Tisza Párt fővárosi listájának vezetésére állítólag Nagy Ervin színművészt kérték fel.