Ittas lányt próbált megerőszakolni két férfi Debrecenben a rendőrkapitányság közelében

Ittas lányt próbált megerőszakolni két férfi Debrecenben a rendőrkapitányság közelében

Fiatal lányt próbált két férfi megerőszakolni Debrecenben, ügyükben 2024. április 18-án tartottak előkészítő ülést

Fotó: Fotó: Magyar Hang/Szabó Zsolt László

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Buliból hazafelé tartó ittas lányt próbált megerőszakolni két férfi Debrecen belvárosában tavaly augusztusban. Az eset a megyei rendőr-főkapitányság épületének közvetlen közelében, a Blaháné utcán történt. Az ügy eddig nem kapott nyilvánosságot, a Debreceni Járásbíróságon tartott mai előkészítő ülésen azonban lapunk jelen volt.

A két támadó Hencidáról érkezett a városba szórakozni, már akkor ittasak voltak. Több vendéglátóhely végigjárása után találkoztak az egyik népszerű belvárosi szórakozóhely előtt egy szintén ittas fiatal lánnyal és barátnőjével. Az alkalmi beszélgetés azonban rossz irányt vett: a barátnő ugyanis ott hagyta a két ittas fiatalemberrel a későbbi áldozatot. Az ügyészség szerint a két férfi ezt követően ajánlotta fel a kiszolgáltatott helyzetben lévő lánynak, hogy autóval hazaviszik. Némi belvárosi csavargást követően a Blaháné utcai társasház előtt a fiatal nő rosszul lett. Ekkor egyikük azt mondta neki: „A benzinnek ára van, kislány!”. Majd megfogták a lányt, és bedobták a társasházi lépcső mögötti füves területre. A már büntetett előéletű másodrendű vádlott (M. A.) lefogta a sértettet, befogta a száját, ezalatt társa lehúzta a lány nadrágját és az alsónadrágját, majd fogdosni kezdte intim testrészét. A heves ellenállás hatására a lefogója végül elengedte, felkapta a lány táskáját és elszaladt vele. Kisvártatva az elsőrendű vádlott is abbahagyta tevékenységét, és társa után futott.

A két büntetett előéletű férfit társtettesként elkövetett szexuális erőszakkal, kifosztással, és más kapcsolódó bűncselekményekkel vádolják. Ráadásul az ügyészség szerint az elsőrendű vádlott (M. J.) mindkét bűncselekményt visszaesőként követte el. M. J. jelenleg is szabadságvesztését tölti emberölés kísérlete miatt. M. A.-nak sem ismeretlen a bíróság, mivel korábban tíz hónapos felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték. Az ügyész csak az ő esetében tett mértékes indítványt: 5 és fél év börtönbüntetést ajánlott neki beismerés esetére. Ő azonban tagadta a terhére róttakat. Védője elmeorvosi szakértő kirendelését indítványozta. Az elsőrendű vádlott M. J. esetében az elmeorvosi szakértői vélemény miatt nem élt ezzel az ügyész. Ő viszont elismerte a terhére róttakat. Egészen pontosan úgy fogalmazott: „Ami én voltam, azt elviszem, vele nem akarok kib@szni” – jelentette ki a társára utalva. Az ügy tárgyalása májusban kezdődik. Jelenleg a másodrendű vádlott is rács mögött van, előzetes letartóztatását tölti. Védője szerette volna, ha bűnügyi felügyelet alá kerül, a bíróság azonban ezt elutasította.

Idén januárban született ítélet egy ebesi férfi ügyében, aki Hajdúszoboszlón akart megerőszakolni egy fiatal nőt egy évvel korábban. Az, hogy a támadó nem vitte véghez tettét, egy szabadnapos rendőrnek és két, a segélykiáltásokra felfigyelő lakosnak köszönhető. A támadót különös visszaesőként 10 év börtönbüntetésre ítélték. A fürdővárosban nagy port kavaró esetről korábbi cikkünkben részletesen beszámoltunk.