Miskolcon csak az biztos, hogy a városnak új polgármestere lesz

Miskolcon csak az biztos, hogy a városnak új polgármestere lesz

A vasgyári villamosmegálló Miskolcon (Fotó: Magyar Hang/Tompos Ádám)

Képzeljék el, mi történt volna, ha a mai magyar politikára lett volna bízva március 15-e. Képzeljék például el, hogy Jókai és Irinyi közli a többiekkel, hogy csak akkor tartanak velük, ha legalább egyikük valamilyen tisztséget kap! Mindez Veres Pál, Miskolc polgármesterének az 1848-as forradalomra és szabadságharcra emlékező beszédében hangzott el. A borsodi megyeszékhely első embere nem csinált titkot abból, hogy a hasonlattal az általa vezetett városban zajló kaotikus viszonyokra utal. Egy, a szónoklatot élőben hallgató forrásunk meg is jegyezte, az egyik önkormányzati képviselő félhangosan úgy nyugtázta a városvezető szónoklatát, hogy „na, ez volt Veres Pál utolsó polgármesteri beszéde”.

Igaza lett: április elején Veres a közösségi médiában jelentette be, amiről már hetek óta keringtek a pletykák Miskolcon: nem indul második polgármesteri ciklusáért a június 9-ei önkormányzati választásokon. Bizonyos szempontból hasonló helyzet állt tehát elő, mint 2019-ben, amikor szintén már a kampány start előtt biztos volt, hogy a megyeszékhelynek új polgármestere lesz. Akkor a kormánypárti Kriza Ákos jelentette be, hogy betegsége miatt nem vállalja harmadik ciklusáért a megmérettetést. A politikus két évvel később elhunyt.

• Miért áll vajon civil jelölt mögé a Fidesz? 
• Hogy szakadt szét az összefogás?
• Hogyan értékelik a miskolci jelöltek, hogy Orbán Viktor azt mondta a borsodi megyeszékhelyre, hogy az „nehezebb eset”?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap május 2-ig kapható 2024/17. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!