Két érkező gép sem tudott leszállni Ferihegyen a viharban

Két érkező gép sem tudott leszállni Ferihegyen a viharban

A Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér (Fotó: Budapest Airport)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több gép sem tudott leszállni kedden este Ferihegyen a zord időjárási körülmények miatt. A Telex szúrta ki a reptér honlapján az üzenetet, melyben az állt, hogy „a Budapest felett tomboló zivatarlánc miatt jelentős késések várhatók a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren”. Az induló járatok esetében késések, akár törlések is várhatók, a Budapestre érkező járatok esetében pedig szintén késésekre, illetve divertálásokra (kitérő repülőtérre való leszállásokra) lehet számítani. Az üzenet szerint a Berlinből és Stuttgartból Budapestre tartó gép nem tudott leszállni a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, és „kitérő városokban” landoltak.

A Berlinből érkező Ryanair-járatot egyébként visszafordították, és elsőre Stuttgart felé indult, hogy ott hajtsa végre a leszállást, de a pilóták végül félúton onnan is visszakanyarodtak, és Bécsben tették le a gépet. Bár a reptér honlapja szerint több átirányításra nem volt szükség, a Flightradar szerint egy Oslóból és egy Genfből érkező gép is Budapest határában körözött sokáig, mielőtt megkísérelték a leszállást, és sikeresen végre is hajtották azt.