Lakástűz pusztított Szeged belvárosában

Lakástűz pusztított Szeged belvárosában

Lakástűz Szegeden az Arany János utcában 2024 április 28-án (Fotó: Magyar Hang, Bodacz Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók, mentők és rendőri egységek vasárnap este negyed 9 körül Szegeden egy belvárosi lakástűzhöz. Egy Arany János utcai, földszinti lakás gyulladt ki, a lángokat rövid idő alatt megfékezték.

Lapunk helyszínen tartózkodó tudósítója az egyik szolgálatot teljesítő rendőrtől úgy értesült, egy gázbojler robbant fel, a lángok pedig percek alatt elterjedtek az ingatlanban, amely teljesen kiégett. A tűz más lakásra nem terjedt át, de a társasházban több lakást is kiürítettek, a lakók közül többen az utcán várakoznak, arra számítanak, hogy a kármentés után visszatérhetnek otthonaikba. Lapunk a rendőrségtől kért további tájékoztatást a tűzeset körülményeiről, ahonnan a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelemi Igazgatósághoz irányítottak. Ha érkezik válasz, frissítjük cikkünket.

Frissítés:

A katasztrófavédelem az esettel kapcsolatban vasárnap este közölte: mintegy ötven négyzetméteren a lakás mindegyik helyiségét érintette a tűz. A város hivatásos tűzoltói két vízsugárral eloltották a lángokat. A lakás lakhatatlanná vált, a lakói ideiglenesen rokonokhoz költöznek.