Navracsics Tibor: Orbán Viktor dönt, mi pedig végrehajtjuk a döntéseit

Navracsics Tibor: Orbán Viktor dönt, mi pedig végrehajtjuk a döntéseit

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter. (Fotó:Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Van-e konfliktusa, vitája Orbán Viktorral abban, hogy Magyarország hogyan képviselje a nemzeti érdekeket az EU-ban? – többek közt erről kérdezte Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési minisztert az Index. A politikus szerint szerencsére mindig vannak vitáik, de nemcsak neki, hanem a többi kormánytagnak is. – Ez egy vitatkozó kormány, az álláspontok ütköztetésének terepe lehet akár a követendő kommunikációs irány vagy egyes megállapodások értelmezése. De Orbán Viktor a miniszterelnök, a kormány feje, ő dönt, mi pedig végrehajtjuk a döntéseit – mondta.

Navracsiccsal egyébként annak apropóján interjúztak, hogy Magyarország húsz éve lett az unió tagja. – Összetett kérdés, hogy azt kaptuk-e, amit vártunk, hiszen a Fidesz az európai integrációval kapcsolatban mindig is kritikusan támogató volt, amiben a bírálat mellett az is benne van, hogy mindvégig elkötelezett volt annak léte mellett. Ha felidézzük a 2004-es belépés előtti várakozásokat, akkor sem állítottunk olyat, hogy az Európai Unió a boldogság birodalma, a hazai jobboldali politikusok száját ilyen nyilatkozatok nem hagyták el – mondta erről a miniszter.

A politikust Magyar Péter feltűnéséről is kérdezték. – Még nem volt szerencsém olyan fideszes szavazóhoz, akit Magyar Péter feltűnése megingatott volna az elköteleződésében. Inkább a másik oldalon látok elbizonytalanodást, az ellenzéki reakciók erre engednek következtetni – fejtette ki a politikus. Arról is beszélt, a Fidesz főpolgármester-jelöltje, Szentkirályi Alexandra „eddig nagyon jól szerepel, kifejezetten szellemes kampányt visz”.

Mint a Magyar Hang nemrég beszámolt róla, Szentkirályi kampányának része az is, hogy fizetett hirdetésben tájékoztat arról, hogy nem randevúzna Karácsony Gergellyel.

Címkék: Navracsics Tibor