A kormánylapban megjelent véleménycikk szerint listázni kellene a szavazókat

A kormánylapban megjelent véleménycikk szerint listázni kellene a szavazókat

Ungváry Zsolt cikke a Mandineren (Képernyőfotó)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ungváry Zsolt szerint így világossá válna, ki a felelős a Momentum vagy a „nem is létező” Tisza párt brüsszeli mandátumaiért, illetve végre pártszimpátia alapján lehetne osztani a CSOK-ot, vagy épp előre kerülni a háborús sorozásban.

Nem húznák-e be több megfontoltsággal az ikszet akkor a polgárok, ha tudnák, hogy tettük a következmények függvényében visszakereshető? (…) Nyilván büntetőjogi felelősséget nem lehetne a szavazatok mellé rendelni, mert akkor a részvétel mértéke visszaállna a békebeli, szigorúan cenzusos voksolásokéra (ámbár ki tudja, nem volna-e úgy üdvözítőbb), de csak nagyobb figyelemmel csinálunk mindent, amihez a nevünket adjuk – fejtette ki a kormánypárti Mandineren megjelent publicisztikájában Ungváry Zsolt író, publicista, aki a KDNP-közeli Vasárnap.hu, a Demokrata és a Képmás Magazin rendszeres szerzője is.

A szerző szerint Amerikában, a „demokrácia hazájában”, nyilvántartások rögzítik a demokrata és republikánus szavazókat. Ennek mintájára nálunk is lehetne regisztrálni a szimpátiánkat, „így világossá válna, kik juttatták ki Brüsszelbe ezt a két szerencsétlen momentumost (akik miatt késett a tanárok béremelése), vagy esetleg kik lesznek majd, akik a nem is létező Tisza Pártnak adnak biankó felhatalmazást a nem is tudjuk, mire.”

– Praktikusan megtehetnénk, hogy aki a családtámogatásokat ígérő pártra szavazott, az – amennyiben kedvencei hatalomra kerülnek – előnyt élvezzen eme támogatásoknál. Aki az ikszelésnél nem tartotta fontosnak a családi adókedvezményt, a babaváró hitelt vagy a CSOK-ot, az ne is vehesse fel. De hogy ne tartsanak részrehajlónak, ugyanígy megvalósíthatnánk azt is, hogy aki a háborúpárti, Ukrajnába fegyvert és katonát küldeni igyekvő mozgalmakra adta a voksát, elsőbbséget élvezhessen majd a sorozásnál – fejtette ki Ungváry Zsolt.