Toroczkai szerint médiamanipuláció volt a karlendítéses fotó

Toroczkai szerint médiamanipuláció volt a karlendítéses fotó

Toroczkai László, a párt elnöke beszédet mond a Mi Hazánk Mozgalom majálisán a XI. kerületi Bikás parkban 2024. május 1-jén. (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Én nem szeretnék belemenni ebbe a tipikus médiamanipulációba” – mondta Toroczkai László, a Mi Hazánk enöke az ATV reggeli műsorában arra a kérdésre, elhatárolódik-e a május elsején tetten ért karlendítő csoporttól. A pártelnök szerint a média egyik része le akarja járatni a mozgalmukat, a másik része pedig totálisan elhallgatja a pártjukat. „Én órákon keresztül ott voltam, egyetlenegy náci karlendítést nem láttam” – fogalmazott, majd miután a műsorvezető szembesítette a fényképes bizonyítékokkal, úgy válaszolt: a fotón egy nagy csoport látszik, félre lehet magyarázni az azon látottakat.

A pártelnök azt is mondta, hogy egy több ezer fős rendezvényre bárki odavihet provokátorokat. „Nyilván helytelenítem, ha ilyen történt. De azt gondolom, hogy médiamanipulációról van szó (…), azt gondolom, hogy megpróbálnak minket folyamatosan lejáratni” – magyarázta a Mi Hazánk elnöke. Szerdán a Telex fotózott karlendítő embereket a Mi Hazánk majálisán. A párt a Bikás parkban tartott majálist, majd a lap egyik fotósa észrevette, hogy nem sokkal felettük a dombon katonai jellegű ruhában állnak emberek egy csoportképhez, és többen karlendítésbe kezdtek. Erről a lap cikkében fotót is lehet látni.

A karlendítésről Novák Elődöt is megkérdezték, aki azt mondta, szerinte „nem ez a legnagyobb dolog, hogy ki lendít kart, ki nem lendít kart. Nem foglalkozunk ezzel. Jól érezzük magunkat. Ha valaki egy kicsit felöntött a garatra, már-már polgárpukkasztó jelleggel ezt tartotta fontosnak megcsinálni, hát szíve joga”.