Valódi politikai vitát követel a „köz”média „hírhamisító” vezetőjétől Magyar Péter

Valódi politikai vitát követel a „köz”média „hírhamisító” vezetőjétől Magyar Péter

Magyar Péter Hajdúszoboszlón, 2024. május 6-án. (Fotó: Kiss Brigi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Arra szólította fel Magyar Péter a „köz”média vezetőjét, hogy „fejezze be a hazudozást, a hírhamisítást, az uszítást és biztosítsa, hogy a közmédia tegyen eleget a jogszabályban foglalt tájékoztatási kötelezettségeinek (...) és haladéktalanul kezdjen egyeztetést a pártok képviselőivel egy valódi politikai vita feltételeiről”. A többi között erről írt Facebook-posztjában a Tisza Párt listavezetője. Arra reagált, hogy az MTVA vezérigazgatója, Papp Dániel kedden megküldte tájékoztatását a résztvevő pártoknak az EP-választás listavezetői vitájához, amit jövő csütörtökön tartanak a Várkert Bazárban. Az állami média – állításuk szerint – úgy állította össze a négy témakört (az EU védelme és biztonsága, a migráció/menekültügy, a mezőgazdaság és/vagy a demokrácia-jogállam), hogy megnézte az Európai Parlament rendszeres közvélemény-kutatását, és kiválasztotta az európaiak számára legfontosabb témákat. Csakhogy az Eurobarometer felmérésében szereplő témakörök nem ugyanazok, mint amit az állami média állít.

Magyar Péter úgy fogalmazott: „Tegnap kiderült, amit eddig is mindenki sejtett, hogy a Fidesz, Deutsch Tamás és a propaganda televízió fél attól, hogy 14 év után végre legyen egy valódi politikai vita a „köz”televízióban. Természetesen azokkal a feltételekkel, amiket Papp „Hírhamisító” Dániel és Rogán Antal diktálnak, nem lehet vitát tartani. Az nem vita, hogy a hatalmas tömegbázissal rendelkező és a nulla százalékos pártok vezetőit egyszerre hívják meg és mindenki kap összesen 7 (!) percet, hogy elmondjon egy monológot és aztán 1 percet kap, hogy reagáljon a másik 10 résztvevő által elmondottakra”.

Szerinte a „hatalmi elit retteg, hogy esetleg eljutna több millió honfitársunkhoz, hogy miként tették közösen tönkre a hazánkat és hogyan vált Magyarország az Unió második legszegényebb és legkorruptabb tagállamává, miközben negyvenezer milliárd forint érkezett az Uniótól, és miként tették tönkre a magyar oktatást és az egészségügyet és szinte mindent”. Felidézte azt is, hogy a Papp „Hírhamisító” Dániel „azt hazudta a diktátumnak is felérő levelében, hogy azokról a témákról engedi vitatkozni a meghívottakat, amiket az Eurobarometer kutatása szerint az európai emberek a legfontosabb témáknak tartanak az EP választás kapcsán”. Csakhogy – írta Magyar Péter – a hivatkozott kutatás szerint az európai emberek az alábbi témákat tarják a legmeghatározóbbnak: társadalmi kirekesztettség, közegészségügy, új munkahelyek teremtése, az EU biztonsága. A magyar embereket pedig az alábbi négy téma érdekli leginkább: közegészségügy, új munkahelyek teremtése, Európa jövője és a társadalmi kirekesztettség.

Egyúttal arra kérte Magyar Péter a vitára meghívott pártok képviselőit (a 11, EP-listát állított pártról van szó), hogy csatlakozzanak a Tisza Párt felhívásához. „Azon pártok, amelyek nem emelik fel a hangjukat a Propaganda Minisztérium és a „köz”média feltételei és hazugságai ellen, mind részesei a Fidesz hazugsággyárának” – fogalmazott a bejegyzésében Magyar Péter.