Rogán Antal tényleg zseni

Rogán Antal tényleg zseni

Orbán Viktor vajon a Digitális Jólét szoftvercsomagjával használja a laptopját? (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

 Gyűlölöm a papírmunkát, az ügyintézést, a mindenféle iratokkal való bíbelődést, húzom, halasztom, tologatom a legvégső utáni pillanatig, nyilván, hogy rendre felszólításokat kapok, meg végrehajtással fenyeget a NAV. Mint most is. De azért böcsületes állampolgár vagyok, mindig rendezem a tartozásokat. Mint most is.

Szóval érkezik a felszólítás a végrehajtási fenyegetéssel megspékelve, amúgy semmi extra, gépjárműadóhátralék. Ám ez most mégis más, mint eddig, mivel a dorgáló büntilevél végén ott az életemet egyszerűsítő ajánlat, tudniillik, hogy elkészült a digitális állampolgársági applikáció, töltsem le, tisztább, szárazabb érzés.

Van egy kis diszkomfort érzésem, mert hát Rogán, de vajon mit nem tudnak még rólam, letöltöm. Végigpötyögöm a sok-sok lépést, kés a vajban, azért tud ez a Rogán feltalálóként, és eljöve a beteljesülés tetőpontja, utolsó lépés: Regisztrálj egyszerűen! Ezt nem én mondom, hanem az applikáció. Okés, jól hangzik, csapassuk. Válaszd ki, hogyan szeretnéd azonosítani magad, és két opció. Miszerint kormányablakban, időpontfoglalás nélkül bárhol, bármikor maximum húsz perc, vagy az eSzemélyi igazolvánnyal így, digitálisan, ha már digitális állampolgárrá kívánok előlépni. Tökéletes. Apró szépséghiba, idézem: „Jelenleg ez az azonosítási mód nem elérhető. Nézz vissza később, vagy válassz más azonosítási módot.”

És akkor valamiért eszembe jutott a klímaváltozás megoldásaként előírt hajnali szellőztetés, illetve, hogy azért kell leadni a mobiltelefonokat a suliban, mert akkor majd a diákok beszélgetnek a szünetben, és még sok-sok apróság, amelyek igazolják a Fidesz lassan ki tudja, mióta tartó kétharmados etapjait, mert persze ez se jó, az se jó, ez se szép, az se szép, ez se működik, az se működik, ez se erkölcsös, az se erkölcsös, de legalább kormányozni tudnak.

Viszont mivel bármelyik kormányablakban intézhető, és a Fidesz olyannyira szereti a vidéki Magyarországot, akkor vonattal mennék, ha már.