Műtőbe került a kisbaba, akit Sydney-ben szúrt meg egy ámokfutó

Műtőbe került a kisbaba, akit Sydney-ben szúrt meg egy ámokfutó

Rendőrök és mentősök a helyszínen a sydney-i Westfield Bondi Junction bevásárlóközpontban elkövetett késes támadást követően 2024. április 13-án. A támadót a rendőrség agyonlőtte (Fotó: MTI/EPA/AAP/Steve Markham)

Fotó: Steve Markham

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Műtőbe került az a 9 hónapos csecsemő, akit egy ámokfutó szúrt meg helyi idő szerint szombaton délután egy sydney-i bevásárlóközpontban – jelentette a BBC. Karen Webb rendőrfőnök arról tájékoztatott, hogy az elkövető, egy 40 éves férfi hat személlyel végzett a felkapottnak számító Westfield nevű plázában. Az elhunytak között van a baba édesanyja is – közölte a helyi Sydney Morning Herald. A napilap szerint a nő a kórházba szállítás után halt bele sérüléseibe. A rendőrfőnök arról is tájékoztatott, a késes támadó 5 nővel és egy férfivel végzett. 

Webb szerint noha még a nyomozás tart, nagyon valószínűnek tűnik, hogy az elkövető nem terrortámadást hajtott végre. A férfi, akit egy egyedül intézkedő női járőr lőtt le, a beszámolók szerint ismert volt a hatóságok előtt. A brit közszolgálati adónak nyilatkozó szemtanúkat sokkolták az események, akadta, aki a horror 45 percéről beszélt, amíg a támadó válogatás nélkül próbálta megszúrni azokat, akiket elért. A hatóságok szerint nem valószínű, hogy célzott támadásról lenne szó.

Az ausztrál kormányfő is megszólalt. Anthony Albanese megdöbbenve áll az események előtt és részvétét fejezte ki a gyászoló családoknak. A miniszterelnök hozzátette, gondolatai a sérültek mielőbbi felépülése körül forognak. Albanese egyúttal köszöntet mondott a gyors és hatékony rendőri intézkedésért, hogy gyorsan hatástalanították az ámokfutót.

A hatósági tájékoztatás szerint a helyszínt holnapra is lezárták, hogy megfelelően ki tudják vizsgálni a történteket.