Koltai Róbert: „Nemkívánatos személy lettem”

Koltai Róbert: „Nemkívánatos személy lettem”

Koltai Róbert (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Megérkezett a felkérés az ócsai művelődési háztól egy kétórás önálló estről, rá két hétre jött a lemondás telefonon, miszerint a polgármester úr nem engedélyezi! Nemkívánatos személy lettem, tisztelt ócsai közönség, jóllehet a többi szereplés kárpótol. Nem sorolom fel, hogy hol mindenhol várják tárt karokkal zenés estemet Dés László dalaival”. A többi között erről számolt be Facebook-oldalán a nyolcvanéves Koltai Róbert Jászai Mari-díjas színművész, filmrendező, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, aki az elmúlt évtizedekben a magyar filmes és színházi élet megkerülhetetlen alakja volt.

Talán emiatt döntött úgy az ócsai művelődési ház, hogy felkérhetné őt egy kétórás önálló est megtartására, ami végül mégsem jött össze. Koltai az Ócsa polgármesterének és a település polgárainak címzett nyílt levelében azt írta: „Munkámat sok elismerés érte a közönség és a szakma részéről is. Rengeteg előadás és még annál is több önálló est számtalan helyen. Az önálló estek ugyanolyan fontos és örömteli élményekkel ajándékoztak meg, mint a hivatalos előadások! Mindeddig szinte mindenhol magam is örömöt tudtam nyújtani a közönségemnek, egyetlen hely kivételével: és ez a hely Ócsa volt!”