Munkásszálló vagy szálló a kollégium helyén?

Munkásszálló vagy szálló a kollégium helyén?

Hadházy Ákos dokumentál (Fotó: Magyar Hang/Dévényi István)

Hadházy Ákos töretlenül járja az országot, hogy felkutassa és bemutassa az értelmetlenül elpazarolt uniós és állami támogatások „emlékműveit”. A Magyar Hang a Balaton környékén tartott a független országgyűlési képviselővel.

– Nem frusztráló ez az egész?
– Dehogynem. Miért, az önök munkája nem az?

Suhanunk az autópályán Veszprém felé amúgy végigbeszélgetve az utat, de ennél a kérdezz-feleleknél beáll a csönd, hát hiszen majd’ másfél évtizednyi Fidesz-kormányzást, vagy inkább a következményeit kell hirtelen végiggondolni. Kevéssé lelkesítő percek. De munka van, Hadházy Ákos máris a laptop képernyőjébe temetkezik, aztán felém fordítja, mutatván, ide megyünk, ez lesz az első stáció. Ipari park új épületegyüttese, mint kiderül, az önkormányzat nyolcmilliárdjából húzták fel két esztendeje mint oktatóközpontot – és hozzá tartozó kollégiumot. Csakhogy.

Kollégiumnak álcázott munkásszálló

– Az informátor szerint sem a csarnokot, sem a szállót nem arra használják, amire eredetileg szánták, úgyhogy a legjobb, ha saját szemünkkel látjuk, mi a helyzet. Utóbbit egyszerűbb ellenőrizni, mert, ha valóban munkásszállót csináltak belőle, az villámgyorsan kiderül. A termelési részt macerásabb feltárni, ott sok papírmunkára lesz szükség, de azért oda is bekukkantunk – ismerteti a stratégiát a képviselő, de már parkolunk a rakodásra várakozó kamionok közé.

• Mit találtak az ipari park új épületegyütteseként?
• Munkásszálló vagy szálló?
• Vége van-e Hadházy Ákos politikai karrierjének?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap május 23-ig kapható 2024/20. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

Címkék: Hadházy Ákos