„Zavarnak ezek a Cipollák”

„Zavarnak ezek a Cipollák”

Solymoss Miklós, az Eötvös József Gimnázium tanára (Fotó: Végh László / Magyar Hang)

Fotó: Végh László

Hogyan festenek az oktatás helyzete miatti tiltakozások egy olyan pedagógus szemével, aki a 2006-os rendőri erőszakot is megélte? Solymoss Miklóst, a budapesti Eötvös József Gimnázium tanárát kérdeztük.

A fenyegetésekkel és kirúgásokkal olajat öntöttek a tűzre, és átléptek egy olyan határt, ami már nem tolerálható a tanártársadalom számára – erről beszélt Solymoss Miklós, az Eötvös József Gimnázium biológiatanára a Magyar Hangnak, aki maga is egyike azoknak, akiknek már címeztek fi gyelmeztető levelet polgári engedetlenség miatt. Solymoss Miklós eredetileg kutató biológus, dolgozott is kutatóként, onnan ment át tanítani – és most már 22 éve pedagógus. – A fenyegetések és elbocsátások abból a szempontból megtették a hatásukat, hogy sokan megijedtek, nem merik a nevüket adni a tiltakozásokhoz – mondta. Arra, hogy ő maga a tiltás ellenére követne-e el újra polgári engedetlenséget, úgy válaszolt, ez még a jövő zenéje. Abban az esetben zárná ki az engedetlenség folytatását, ha a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból kirúgott tanárokat visszavennék, visszavonnák a fenyegetéseket a többi pedagógussal szemben is, és a kormányzat neki állna megoldani az oktatás problémáit.

 

• Mik az oktatási rendszer alapvető problémái?
• Miért kellett egy tanéven át leszakadt plafon mellett tanítaniuk?
• Mi a véleménye arról, mikor azzal vádolják, hogy Gyurcsány kottájából játszik?
• Miért tartja Cipolláknak Orbán Viktort és Gyurcsány Ferencet?

A kérdésekre adott válaszokat és a teljes cikket elolvashatják a Magyar Hang 2022. október 28-án megjelent lapszámában vagy a Magyar Hang Plusz online felüeltén.

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!