Kozák Danuta verbális molesztálással vádolja Csipes Ferencet

Kozák Danuta verbális molesztálással vádolja Csipes Ferencet

Kozák Danuta (b) és Csipes Tamara a kajak-kenu világbajnokság K2 női 500 méteres versenyének előfutamában a koppenhágai Bagsvaerd-tavi versenypályán 2021. szeptember 16-án. (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Fekszel a padon, gyakorlatilag meztelen vagy, próbálsz ellazulni, miközben gyúrnak. Valamikor bejön egy edző erősen befolyásolt állapotban. Igen, itt minden normális ember fejében el kellene kezdjen vadul berregni egy vészcsengő. Megnyugtatok mindenkit, nincs itt semmi látnivaló: ebben a sportágban ez „normális” – írta csütörtök délelőtti Facebook-posztjában Kozák Danuta, hatszoros olimpiai, tizenötszörös világ- és tizenhétszeres Európa-bajnok magyar kajakozó. Az olimpiák történetének legeredményesebb magyar női sportolója az olimpiai válogatóra készül, írása szerint azonban a sporteredmények elveszítik az értelmüket.

– Elkezd verbálisan molesztálni és sértegetni a legkülönfélébb módokon. Magát valószínűleg viccesnek találhatja, de igazából pont olyan mint egy aluljáróban egy sokadig lepukkant, suttyó alkesz. Persze, ott lépsz két nagyon és soha többet nem látod. Szeretnék lépni én is két nagyot, de kb. meztelenül fekszem a gyúrópadon. Nagyjából a fejemet sem tudom felemelni, mert az erre kialakított mélyedésben van. Lehajtott fejjel, védekezésképtelen pózban kell eltűrnöm a megaláztatásokat. Szerencsére ebben jó vagyok, a sportban megtanulsz kussolni is. Megtanítanak – állította Kozák Danuta. 

A posztban szereplő edző Csipes Ferenc, olimpiai és világbajnok kajakozó, aki Kozák szerint „3 hete bomlasztja és idegeli a tájékoztatót megnyert csapathajók versenyzőit, beleértve a sajátjait és a saját lányát is”. Az edző lánya, Csipes Tamara, kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakozó, Kozák vele együtt nyerte a hatodik olimpiai aranyát, Tokióban (a női négyes tagjaként, mellettük Bodonyi Dóra és Kárász Anna eveztek). Ilyen eredményre azonban most a sportoló szerint esély sincs.

– Szerintem van (lenne) két nagyon rendben lévő csapathajónk. Az elmúlt két évben a magyar női kajak szakág szerintem soha ilyen gyenge nem volt: párosban két éve döntőbe sem jutott magyar egység – ilyen szerintem soha nem volt, mióta kajak-kenu világbajnokság létezik. Hasonlóan rekord, hogy két éve érem közelében (6-7 hely) sincs a magyar női négyes, ami még Tokióban olimpiai bajnok volt – írta Kozák, aki szerint a posztja után kérdéses, hogy ki ül majd mögé a hajóban, és ki áll mögé a parton.

– A Magyar Kajak-Kenu Szövetség, a Magyar Olimpiai Bizottság, a Budapesti Honvéd SE évtizedes és a Hadügyminisztérium Sportért Felelős Államtitkárságának jelenlegi asszisztálásával, munkavégzésre teljesen alkalmatlan állapotban tevékenykedő edzővel a mai naptól semmilyen formában nem áll módomban érintkezni. Illetve kérem a fent említett illetékes intézmények felelősségének kivizsgálását –  zárta posztját a sportoló.

Kerestük az ügyben a szövetséget, a MOB-ot és a minisztériumot is, amint válaszolnak, frissítjük a cikket.