Baranyi Krisztina azt kérdezte Gegesy Ferenctől: Feri, te tényleg Gyurcsánnyal egyeztetsz?

Baranyi Krisztina azt kérdezte Gegesy Ferenctől: Feri, te tényleg Gyurcsánnyal egyeztetsz?

Baranyi Krisztina a Kompország című műsorunkban (Fotó: Magyar Hang/Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Valóban nem vagyok kompromisszumkész, ha például arról van szó, hogy a képviselők a saját fizetésüket akarják a háromszorosára emelni, vagy Kálmán Olga férjét próbálják kinevezni a ferencvárosi újság élére. A helyi politikát nem határozhatják meg a pártérdekek, azok érvényesítése komoly károkat okozhat az önkormányzatok működésében, és ezáltal a kerület lakóinak. Abban a kerületben, ahol én vagyok a polgármester, nincs alku és nincs mutyi – jelentette ki Kompország című műsorunkban Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere. A függetlenként induló politikus ezt annak kapcsán jegyezte meg, hogy a mögüle kihátráló MSZP-s, DK-s, jobbikos és volt momentumos képviselők kompromisszumképtelenséggel vádolták meg, és most Gegesy Ferenc korábbi szabad demokrata polgármester vezetésével ellene indulnak az önkormányzati választásokon a kerületben.

Gegesy kapcsán – aki tavaly decemberig a tanácsadója volt – megjegyezte: négy évig nagyon konstruktív munkát folytattak együtt, és semmi jelét nem látta rajta sértődésnek. Először idén februárban hallott arról, a DK-val tárgyal arról, hogy elinduljon Baranyival szemben a választásokon, de ő nem akarta ezt elhinni. Ezért üzenetet írt neki, amiben viccesen rákérdezett, hogy „Feri, te tényleg a Gyurcsánnyal tárgyalsz?” – Legnagyobb megdöbbenésére azt a választ kapta, hogy igen. Később aztán már nem vette fel a telefont. Baranyi Krisztina rendkívül tisztességtelennek tartja, hogy Gegesy Ferenc polgármesterjelölt és csapata csak azután jelentette be az indulását, amikor már nem lehetett előválasztást tartani, mert nem maradt rá idő, holott minden arra utal, hogy már hónapokkal korábban megegyezés született erről. Így nemcsak a legerősebb, hanem két ellenzéki jelölt áll majd szemben a fideszes jelölttel. – Megkérdezném Gegesy Ferenctől, miért szövetkezett most ellenem azokkal, akik 2010-ben megbuktatták őt, amikor ráindították a kerületben a szocialista Pál Tibort – tette hozzá.

A főpolgármester-választás kapcsán kijelentette: szerencsésebb lett volna, ha Karácsony Gergely önállóan, és nem az MSZP-DK-P listavezetőjeként indul el a választáson, szerinte nélkülük jobb eredményt ért volna el. Ennek ellenére úgy gondolja, Karácsony Gergely győzni fog, akár Vitézy Dáviddal, akár Szentkirályi Alexandrával, akár mindkettővel szemben. Mint mondta, az elmúlt öt évben Budapesttől mindent elvett a kormány, és így már az is nagy eredmény, hogy a főváros talpon tudott maradni. Ugyanígy nagy eredménynek nevezte azt is, hogy 14 év NER-uralom után Ferencváros és Budapest még mindig szabad.