„Dzsudzsi$$86” – új jelszót kapott Szijjártó a Kutyapárttól

„Dzsudzsi$$86” – új jelszót kapott Szijjártó a Kutyapárttól

Le Marietta (MKKP) jelszót vitt Szijjártó Péternek 2024. május 23-án

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ellenzék figyelmét sem kerülte el az orosz hekkerbotrány, melyben államilag támogatott orosz hekkercsoportok a Külgazdasági és Külügyminisztérium több belső hálózatát is feltörték, és levelezésekekhez, konzuli adatbázisokhoz jutottak hozzá. Az ügy jelentőségét kisebbíteni akaró kormány most váratlan helyről kapott segítséget – a Magyar Kétfarkú Kutyapárt EP-listavezetője, Le Marietta hozott új jelszavakat a külügyi tárcának.

A Kutyapárt EP-listavezetője csütörtökön egy száz százalékosan magyar jelszót ajánlott Szijjártó Péternek, amit még nem ismernek az oroszok: a „Dzsudzsi$$86”-ot, utalva a külügyminiszter jó barátjára, Dzsuzsák Balázs labdarúgóra. Hoztak egy kémmentes, cirill feliratos asztali számítógépet is, de a kutyapárti humor láthatóan nem nyerte ek a minisztériumi dolgozók tetszését: Le Mariettához és társaihoz hamarosan rendőr érkezett, aki igazoltatta is őket – jelszót azonban nem kért tőlük.

A kutyapárti aktivisták így is át tudták adni a Szijjártó Péternek címzett levelüket, abban azonban nem nagyon hisznek, hogy az eljut majd a miniszterhez. A külügyi tárca a botrány 2022-es kirobbanásakor egyébként kampányhazugságnak nevezte a Direkt36 akkori cikkét, melyből kiderült, hogy az orosz behatolók gyakorlatilag ki-bejártak a magyar külügy belső hálózataiban, és dolgozók személyes adatait is megszerezték a behatolások során.

A 444 a közelmúltban kiderítette, hogy Szijjártó tárcája pontosan tudott a sikeres adatlopásokról, hiszen azokról már 2021 szeptemberében jelentett nekik a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat. Szijjártó 2021 decemberében ennek tudatában vette át orosz kollégájától, Szergej Lavrovtól a Barátságért-érdemrendet.