Magyar Péter szerint „mintha az 1950-es években lennénk”

Magyar Péter szerint „mintha az 1950-es években lennénk”

Magyar Péter a Fővárosi Nyomozó Ügyészség Belgrád rakparti épülete előtt 2024. március 26-án (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Egészen szürreális sajtótájékoztatót tart jelenleg a Nyomozó Ügyészség a Rogán-Völner-Schadl ügyben. Mintha az 1950-es években lennénk. Az ügyészek izzadságszagúan próbálják megmagyarázni, hogy a volt igazságügyi miniszter által a hangfelvételen elmondottak ellenére semmilyen bűncselekmény nem történt” – a többi között ezt írta Facebook-oldalán Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke, Varga Judit egykori igazságügyi miniszter volt férje. A nyomozást éppen azzal a hangfelvétellel kapcsolatban indították, amelyet ő rögzített korábban volt feleségével beszélgetve, és amely a Völner-Schadl üggyel kapcsolatos.

– Ami eddig a sajtótájékoztatón elhangzott, az részben hazugság, részben szándékos félreértelmezése a hangfelvételen elhangzottaknak és az ügy körülményeinek – írta bejegyzésében Magyar Péter hozzátéve, hogy a sajtótájékoztatót követően részletesen cáfolni fogja az ügyészség állításait. „Illetve mindenkinek megígérem, hogy amint nem Polt Péternek fogják hívni a legfőbb ügyészt, a vádhatóság le fogja porolni ezt az ügyet és a most ismertetett nyomozásban elkövetett szándékos szabálytalanságokat is ki fogja vizsgálni”.