Meghalt a Crazy Town énekese, Shifty Shellshock

Meghalt a Crazy Town énekese, Shifty Shellshock

Shifty Shellshock 2009-ben (Fotó: Wikipedia, Glenn Francis)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Negyvenkilenc éves korában elhunyt a Crazy Town rockzenekar énekese, Shifty Shellshock – számolt be róla mások mellett a Newsweek. Az előbbi persze az 1974. augusztus 23-án született amerikai énekes művészneve, eredetileg Seth Brooks Binzerként látta meg a napvilágot. A férfira az otthonában találtak rá, az orvosszakértő szerint hétfőn vesztette életét.

Binzer 1991-ben ismerte meg a Crazy Town korábbi frontemberét, Bret Mazurt, majd The Brimstone Sluggers néven alapítottak közös csapatot. A Crazy Town-t 1999-re alapították meg, egy évre rá pedig már az Ozzy Osbourne nevével fémjelzett Ozzfest turné résztvevői lettek volna. Két hét után kénytelenek voltak kiszállni, miután Binzert letartóztatták, mert részegen kihajított egy széket az ablakon keresztül.

A rap rockot nu metallal vegyítő zenekar első albuma, a The Gift Of Game másfél milliós eladási számot produkált, a Butterfly című dal pedig rögtön világsiker lett, a Billboard százas listájának élére került. A 2002-es második lemez, a Darkhorse viszont kereskedelmi bukásnak bizonyult, ezt követően pedig fel is oszlottak, hogy aztán 2007-ben térjenek vissza. Első visszatérő koncertjüket öt év után, 2009 augusztusában adták, majd a harmadik, The Brimstone Sluggers című lemez 2015-ben jelent meg.

Shifty Shellshock közben szólókarrierbe is kezdett, együtt dolgozott az ismert zenei producerrel, Paul Oakenfolddal. A Crazy Town énekese 2010-ben megalakította a Shifty and The Big Shots nevű csapatot is.

A zenész egész életében drogfüggőséggel küzdött, és szerepelt a Celebrity Rehab és a Sober House televíziós műsorokban is. Többször is letartóztatták életében, jellemzően a kábítószerrel összefüggésben, 2012-ben pedig három év felfüggesztettet kapott. Két nőtől is született gyereke, egy időben pedig az ismert színésznővel, Soleil Moon Frye-jal került közelebbi viszonyba.