Gyöngyösi Márton nem akar újra Jobbik-elnök lenni

Gyöngyösi Márton nem akar újra Jobbik-elnök lenni

Gyöngyösi Márton, a Jobbi-Konzervatívok elnöke (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Habár korábban még nem zárta ki, most egyértelművé tette, hogy nem indul újra a Jobbik elnöki posztjáért Gyöngyösi Márton. A politikus a párt szombati tisztújítása előtt egy nappal igyekezett tisztázni az ezzel kapcsolatos kérdéseket és kiemelte, hogy szándéknyilatkozatot sem nyújtott be a pozícióért.

A Jobbik egyelőre nem sokat kommunikált az eseményről. A kudarcos európai parlamenti választások után – ahol 1 százalékot sem értek el, 0,99 százalékon végeztek – bejelentették, hogy az elnök és az elnökség is lemond. Lapunk azonban már beszámolt arról, hogy egy elnökaspiráns és csapata újra radikálisabb irányba fordítaná a Jobbikot. Adorján Béla vásárosnaményi önkormányzati képviselő jelentkezett be az elnöki, és Brenner Koloman az elnökhelyettesi pozícióra, de az elmúlt napok Facebook-posztjaiból kiderült, hogy teljes csapattal készülnek: ott áll mellettük a fotókon – mások mellett – Lukács László György frakcióvezető-helyettes vagy éppen Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő. A képeken szerepel Szabó Gábor egykori pártigazgató is. Róla érdemes felidézni, hogy még a 2010-es években sokan neki tulajdonították a párt sikeres építkezését, sokat lehetett hallani komoly befolyásáról, ám végül Gyöngyösi Márton elnöksége alatt távozott a párt választmányi elnöki tisztségéről és korábban a pártigazgatói posztról is. Forrásaink szerint a radikális fordulat mögött azt értik, hogy „nem lehet mindenre néppárti választ adni”, ugyanis ezekből a néppárti válaszokból úgy tűnhetett, hogy a Jobbiknak bizonyos kérdésekre „nincs egyenes válasza”. Ugyanakkor ez nem „szélsőségességet és fanatizmust” hanem „őszinte radikalizmust” jelentene a tervek szerint.