Menczer Szijjártó Barátság érdemrendjéről: „Nem kínos, épp ellenkezőleg!”

Menczer Szijjártó Barátság érdemrendjéről: „Nem kínos, épp ellenkezőleg!”

„Átvettem Szergej Lavrov barátomtól, kollégámtól a »Barátságért« kitüntetést, amit a kétoldalú kapcsolatok fejlesztése terén elért eredmények okán ítélt oda Oroszország elnöke” (Forrás: Szijjártó Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem kínos, hogy Szijjártó Péter „Barátságért” kitüntetést vett át december végén Szergej Lavrov orosz külügyminisztertől, jelentette ki a külügyminisztérium kommunikációs államtitkára az ATV Egyenes beszéd című műsorában hétfőn este. – Épp ellenkezőleg, a helyzet az az, hogy Szijjártó Péter az elmúlt napokban csak azon dolgozott, hogy segítse a béke helyreállítását. Biztos nagyon fontos egy kitüntetés, amit korábban kapott, de egészen biztos vagyok benne, hogy nem volt ideje ezzel foglalkozni, mert a Kárpát-medencei magyarok érdekeit, illetve Magyarország érdekeit képviselte – fogalmazott Menczer Tamás.

A műsorvezető, Szöllősi Györgyi megkérdezte azt is, Szijjártó elgondolkodott-e azon, hogy visszaadja az érdemrendet, mivel akitől kapta, az éppen atomfegyverekkel fenyegeti a térséget. Erre a külügyi államtitkár úgy reagált: „ha külügyminiszter úrnak lesz ideje ezzel foglalkozni, akkor majd átgondolja és megfontolja ezt a kérdést”.