Márki-Zay Péter: Miért ne lehetne tizenegy listavezető egy tévévitán?

Márki-Zay Péter: Miért ne lehetne tizenegy listavezető egy tévévitán?

Márki-Zay Péter (Fotó: Márki-Zay Péter / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közleményt adott ki Márki-Zay Péter,a Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke a köztévés EP-vita kapcsán. – Miért ne lehetne tizenegy listavezető egy tv-vitán? – tette fel a kérdést. 

Kifejtette: „közvélemény-kutatásokra hivatkozva meghúzni egy határt, ami alatt meg sem hívnák az induló pártok képviselőit azzal a kockázattal járna, mint ha 5 évvel ezelőtt az LMP-t hívták volna vitára, de a Momentumot nem”. Szerinte a demokratikus megközelítés példája, ahogy az előválasztási vitákat szervezik Amerikában: ott arra is van példa, hogy egyszerre tíz demokrata aspiráns vitázik.

– Természetesen a nagyobb létszám miatt kevesebb idő juthat egy-egy jelöltre, attól azonban ne tartson senki, hogy mindenki más őt fogja támadni – a Mindenki Magyarországa Néppárt képviseletében én bárkit szívesen megvédek az alaptalan kritikától, miközben tényekkel érvelünk amellett, hogy miért szavazzanak az 5-ös listára. Reméljük 14 év után először igenis lesz minden listavezető részvételével élő vita a közmédiában!

Arról, hogy meglepő módon lehet köztévés vita az EP-kampány kapcsán, itt írtunk

Címkék: Márki-Zay Péter