Azok voksaira is számít Vitézy, akiket Magyar Péter aktivizált

Azok voksaira is számít Vitézy, akiket Magyar Péter aktivizált

Vitézy Dávid (Fotó: Facebook/Vitézy Dávid)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Rendszeresen fordul elő a közösségi közlekedésben, hogy az ember nem tudja, éppen milyen testnedvbe ül bele” – ezzel, továbbá a járműveken előforduló kéregetőkkel, zaklatókkal és a nőket fogdosókkal indokolta Vitézy Dávid, hogy a BKK rendészet létrehozása lenne az első intézkedése főpolgármesterként. A Hvg.hu-nak arról is beszélt, hogy szakembereket szeretnék delegálni minden fővárosi közszolgáltató cég irányító testületébe a pártemberek helyett.

A rákosrendezői maxi-Dubajjal kapcsolatban arról beszélt: nem felhőkarcoló-párti, de sokkal nagyobb bajnak látja, hogy teljesen szabad kezet adna a kormány a befektetőknek, akik azt építhetnének oda, amit csak akarnak. A beruházásról érdemes lenne akár népszavazást is tartani – tette hozzá. Bár a főpolgármesteri pozícióért nem indul Magyar Péter, de Varga Juditnak az országos politikába berobbant volt férjéről Vitézynek is van véleménye. Úgy látja, sok dologban igaza van Magyarnak: például abban, hogy a két nagy politikai tömbnek van egymásra utaltsága, mert „az ellenségképek életben tartják egymást”, viszont sokakban van igény arra is, hogy ezt meghaladjuk. Vitézy arra számít, hogy azoknak a voksát is elnyerheti a főpolgármester-választáson, akiket Magyar aktivizált a politikai passzivitásukból.

A főpolgármester-választásról azt mondta: „ketten vagyunk esélyesek Karácsony Gergellyel, de bármelyikünk nyeri is meg, együtt kell működnünk más pártokkal a közgyűlésben”. Mint mondta, ő csak a programja mentén tud együttműködni, de úgy bárkivel. Ami pedig a programot illeti: Szentkirályi Alexandra 7 pontos programja kifér egy söralátétre, és ha az övét és Karácsony Gergely 10 pontos programját egymás alá tesszük, a kettő sem tölt ki egy A4-es oldalt, „ehhez képest az én 101 pontos programom 160 oldalas” – fogalmazott hozzátéve, hogy bár a programokat „nyilván nem kilóra mérik”, de mégis a sajátját tartja az egyetlen, valódi főpolgármester-jelölti szakpolitikai programnak.