Több településen kilenc polgármester-jelölt is megméreti magát

Több településen kilenc polgármester-jelölt is megméreti magát

Szavazatok egy urnában az önkormányzati választáson 2019-ben (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Négy településen is kilenc polgármesterjelölt indulna a júniusi választáson – derül ki a Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldalának, a www.valasztas.hu-nak az adataiból.

Az MTI összesítése szerint ilyen települések Baranya megyében Kölked és Nagydobsza, mindkét községben egyébként a legutóbbi népszámlálás szerint 1000 fő alatti a lélekszám. Ugyancsak kilencen indulnak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Sényőn, itt sem éri el az 1500-at a lakosok száma. A Pest megyei Szigetszentmiklós a negyedik olyan település, ahol kilencen is megméretik magukat a városvezetői posztért. Nyolc olyan település van, ahol nyolc nyilvántartásba vett polgármesterjelölt van: Budapest XVIII. kerülete, Kalocsa (Bács-Kiskun megye), Kisharsány (Baranya megye), Eger (Heves megye), Öcsöd (Jász-Nagykun-Szolnok megye), Jobbágyi (Nógrád megye), Hencse (Somogy megye) és Kótaj (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye), míg huszonöt településen hét polgármesterjelöltet vettek nyilvántartásba a júniusi választásra.

Az ország 3177 településének több mint egynegyedében, 853-ban azonban csak egy polgármesterjelölt indul a választáson. Öt évvel ezelőtt 913 ilyen település volt.

Öt évvel ezelőtt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Hermánszegen volt a „rekorder”, ahol 9 jelölt indult.