Bemutatta EP-jelöltjeit Magyar Péter pártja

Bemutatta EP-jelöltjeit Magyar Péter pártja

Magyar Péter az általa hirdetett Kossuth téri demonstráció után a tömegben 2024. április 6-án (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közzétette Magyar Péter politikai közössége, hogy kiket indítanának az európai parlamenti választásokon. A Tisza Párt tájékoztatása szerint több forduló során, 538 pályázóból választották ki a tíz általuk legjobbnak talált jelöltet – az viszont a választókon is múlik, hogy a jelöltek milyen sorrendben szerepeljenek a párt EP-listáján. A sorrend részben kötött, hiszen az első helyen Magyar Péter, a harmadikon pedig Tarr Zoltán református lelkész áll, akit április 6-i, Kossuth téren tartott beszéde miatt azonnal kirúgtak állami állásából. A második helyre a jelöltek közül legtöbb szavazatot kapó hölgy kerül.

A szavazás április 19-én délig tart. Az érvényes vokshoz egy egyszerű email-hitelesítési folyamaton kell átesnie az érdeklődőknek és, minden szavazó egy szavazatot adhat le a választott jelöltre. A párt választottjairól egy-egy bemutatkozó videót is megnézhető a Tisza honlapján, ami megkönnyítheti a döntést. Ahogy a 444 már kiszúrta, a jelöltek közül Kulja András sebész szakorvosjelölt a legismertebb, aki andras.doktor néven 360 ezer követővel rendelkező Tiktok-influenszer orvosi-egészségügyi témakörökben. A ráktól és a kognitív disszonanciától a refluxon át a kórházak működésének titkaiig számtalan témáról posztolt néha kétmilliónál is több megtekintést elérő videókat, de a szellentésről szólót is megnézték 1,3 milliószor.

Az Euractiv friss mandátumbecslése szerint egyébként Magyar Péter pártja 3 mandátumra számíthat a június 9-ig voksolás után. A becslés alapján a Fidesz összesen 11 képviselői helyet szerezhet – a KDNP-vel együtt –, a Demokratikus Koalíció hármat, a Kutyapárt kettőt, a Mi Hazánk és a Momentum pedig egyet-egyet.