Bozsokon egy polgármesterjelölt lett volna, de ő is kiesett a versenyből

Bozsokon egy polgármesterjelölt lett volna, de ő is kiesett a versenyből

Bozsok, Rákóczi utca (Fotó: Wikipedia, Pan Peter12)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pénteken kiesett az eddigi polgármesterjelölt, Doma Bálint is a versenyből, így nem tartanak önkormányzati választást vasárnap Bozsokon. A Vas megyei településen időközi választás dönthet majd, a szavazás eredetileg kitűzött napjától számított 120 napon belül. A képviselő-választásra korábban egy jelöltet sem vettek nyilvántartásba, így erősen kérdéses, hogyan fog alakulni az időközi.

Doma az utolsó pillanatban maga lépett vissza, elmondása szerint azért, mert lebeszélték az indulásról. A 444 cikke szerint a férfi nem a faluban él, és szerinte a helyiek úgy látták jónak, hogy inkább bozsoki kerüljön a település élére. A 444 rákérdezett, mi a garancia arra, hogy az időközire lesz jelölt, de Doma emiatt nem aggódik, átbeszélte a falusiakkal, és lesz jelentkező. Hogy miért nem volt eddig, azt nem tudja, „talán mindenki várt a másikra”.

A korábbi polgármesterjelöltnek, Banga Anikónak sem volt ellenfele, ő egy 2022-es időközin került a 371 lelkes falu élére, de most nem kívánt újrázni. Bozsokot a 444 korábban megválasztotta a legközönyösebb magyar falunak. A települési önkormányzat jelenleg teljes létszámmal, négy képviselővel működik, 2019-ben pedig még ketten voltak versenyben a polgármesteri címért. A helyi polgármester-választást 2010-ben, ’14-ben és ’19-ben is Darabos Béla nyerte, ő viszont három éve meghalt. A koronavírus-járvány miatt utódját aztán csak egy évvel később tudták megválasztani.