Diáktüntetés: ezúttal is jogi segítséget nyújt a TASZ a tiltakozóknak

Diáktüntetés: ezúttal is jogi segítséget nyújt a TASZ a tiltakozóknak

Képünk csak illusztráció! A diáktüntetés résztvevői Budapesten (Fotó: Magyar Hang/Ficsor Benedek)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újra diáktüntetés lesz május 19-én, péntek délután, amelyet az Egységes Diákfront szervez. Ennek alkalmából a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) közleményt juttatott el a Magyar Hanghoz, amelyben jelezte: ezúttal is jelen lesznek jogik megfigyelőik, illetve a +36307223356-os telefonszámon hívható forródrótjukon délután 4-től este 8-ig folyamatos jogi segítséget tudnak nyújtani a tiltakozóknak. 

A tüntetés kapcsán csütörtök este az Egységes Diákfront közleményt adott ki, amelyben arról írtak, a pénteki tüntetés célja, hogy „értessük meg Orbán Viktorral és Pintér Sándorral, hogy a tanulásunkat nem a könnygáz fogja elősegíteni, hanem egy általános oktatási reform, béremelés, a sztrájkjog visszaállítása. A gyermekvédelem nem lehet egy semmitmondó jelző, jelentése van”.

Maga a tüntetés fél öttől kezdődik a Kossuth téren lévő Tisza István emlékműnél, innen pedig a résztvevők a Teréz körúton keresztül az Oktogonhoz vonulnak.