Együttműködési megállapodást kötött az MTVA és a China Media Group

Együttműködési megállapodást kötött az MTVA és a China Media Group

Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója (j) és Sen Haj-hsziung, a China Media Group elnöke, miután aláírták az MTVA és a China Media Group közötti együttmûködés elmélyítéséről szóló jegyzőkönyvet a Karmelita kolostorban 2024. május 9-én. (MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kínában készült dokumentumfilmeket mutat be a közmédia a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 75. évfordulója alkalmából. Erről írt alá együttműködési megállapodást az MTVA és a China Media Group – közölte a Hirado.hu. Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója szerint a két médiavállalat együttműködésének a nézők lesznek a legnagyobb nyertesei.

Mint írják, „közösen indította el Sen Haj- Hsziung, a China Media Group elnöke és Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója annak a műsornak a magyarországi premierjét, amelyből a nézők megismerhetik a kínai elnök, Hszi-Csin Ping válogatásában a kínai kultúrkör bölcsességeit. Kína fellendülése más országoknak is a fejlődés lehetőségét nyújtja.” Ennek köszönhetően most először mutat be Kínában készült dokumentumfilmeket a közmédia. „Magyarország Kína jó barátja és régi partnere Európában. Az egyik első ország, aki elismerte és diplomáciai kapcsolatokat létesített Új- Kínával. Az első európai ország, amely aláírta az „Egy övezet, egy út” kezdeményezéshez kapcsolódó együttműködési dokumentumot” – tette hozzá hasonló stílusban Sen Haj-Hsziung a kínai médiacsoport elnöke.

Orbán Viktor és a három napig Magyarországon tartózkodó kínai elnök csütörtökön átfogó stratégiai partnerségről állapodott meg, a magyar miniszterelnök közölte azt is, hogy a nukleáris ipar „teljes spektrumára” is kiterjesztik az együttműködésüket. Szijjártó Pétertől annyit lehetett megtudni, hogy 18 megállapodást írtak alá a magyar és a kínai kormány képviselői.