Havi 6,3 millió forintot keres már Orbán Viktor

Havi 6,3 millió forintot keres már Orbán Viktor

Orbán Viktor a Védelmi Tanács ülése után (Fotó: Orbán Viktor / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor fizetése már 6,3 millió forint havonta, ami nemzetközi összevetésben is igen magas – mondta az RTL reggeli című műsorában Bucsky Péter, a G7 munkatársa. A 444 szemléje szerint ehhez azt is hozzátette, hogy ha ezt a bért az európai országok átlagbéréhez viszonyítjuk, akkor Orbán Viktor jár a legjobban a miniszterelnökök közül.

A fideszes parlamenti többség által hozott törvény szerint 2018 óta az előző évi átlagbér alapján kell meghatározni a parlamenti politikusi fizetéseket, amelyek mindig a következő év márciusától változnak. Most 571 ezer forintnak a háromszorosát, körülbelül 1,7 millió bruttót kapnak fizetésként az országgyűlési képviselők. A házelnök az alapbér 2,7-szeresét kapja, 2022-ben pedig úgy döntött a kormánypárt, hogy a miniszterelnöki illetményt a házelnöki tiszteletdíjhoz kötik. Így jön ki a 6,3 millió forint a képviselői díjjal együtt.

Címkék: Orbán Viktor