Helyszíni akcióval is tiltakoznak civil szervezetek a szociális törvénymódosítás ellen

Helyszíni akcióval is tiltakoznak civil szervezetek a szociális törvénymódosítás ellen

Az Utcáról Lakásba! Egyesület logója. Forrás: Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jövő hét kedden tárgyalja a Parlament a szociális törvény módosítását is tartalmazó T/1620-as számú salátatörvény-javaslatot. Csütörtökön a Törvényalkotási bizottság T1620/13 szám alatt nyújtott be hozzá módosító javaslatot. A módosítás célja továbbra is az, hogy az állam minden korábbinál kevesebb felelősséget vállaljon rászoruló állampolgáraiért és kivonja magát a szociális szolgáltatások biztosításának kötelezettsége alól.

Az Utcáról Lakásba! Egyesület, a Kontúr Egyesület, a Szociális Munkások Magyarországi Egyesülete és a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete közösen állnak ki a törvénymódosítás ellen, hozzájuk csatlakozik még: az aHang, az Akadályok  nélkül csoport, az Amnesty International Magyarország, az Artemisszió Alapítvány, az Autonómia alapítvány, A Város Mindenkié, a Civil Bázis, a Civil Közoktatási Platform, a Civil Kollégium Alapítvány, az EJHA – avagy az Emberi Jogi Nevelők Hálózata, az Emberség Erejével Alapítvány, a Gyereksegély Közhasznú Egyesület, a Habitat for Humanity Magyarország, a Humán Platform, a Jogriporter Alapítvány, a Kiút Egyesület, a Lépjünk, hogy léphessenek! Közhasznú Egyesület, a Levegő Munkacsoport, a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület, a Nyugodt Szív A Lakhatásért közhasznú alapítvány, az Önállóan Lakni – Közösségben Élni közösség és az Ökotárs Alapítvány. 

Mint közleményükben írják, eddig is érzékelhetőek voltak a kormány ezirányú lépései, a mostani módosítás erre csak ráerősít. Elfogadhatatlannak tartják, hogy a jelenlegi komplex és elhúzódó válsághelyzetben, amikor egyre többen szorulnak segítségre, a kormány nem bővíti, hanem tovább szűkíti a szociálpolitika eddig is csekély eszköztárát, a szociális szakemberek segítői szerepét torzítja és magára hagyja saját állampolgárait.

A törvénymódosítás ellen a 33 aláíró szervezet közleményben, és helyszíni akcióval is tiltakozik. A helyszíni akció részleteiről a szervezetek hétfőn adnak tájékoztatást.