Nem indul újra a posztért Molnár Róbert kübekházi polgármester

Nem indul újra a posztért Molnár Róbert kübekházi polgármester

Molnár Róbert (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kell egy új vezetés, egy friss erő, kellenek olyan fiatalok, akik ugyanúgy tudnak álmodni, ahogy 23 évvel ezelőtt mi is álmodtunk – így fogalmazott Molnár Róbert kübekházi polgármester Facebook-videójában, amelyben nem kis meglepetésre bejelentette, hogy öt megnyert ciklus után már nem indul újra a posztért. 

A független polgármester – aki 1998-2002, vagyis az első Orbán-kormány idején volt parlamenti képviselő, most pedig a Márki-Zay-féle Mindenki Magyarországa Néppárt alelnöke – felelevenítette 23 évvel ezelőtti emlékeit, amikor egy kis dolgozószobában társaival együtt arról kezdtek el álmodni, hogy milyen falut építsenek. Ezen az álmon kezdtek el együtt dolgozni, amikor 2002-ben választást nyertek Kübekházán, és azóta is mindegyik önkormányzati voksoláson győztek. – Bár nem hiszem, hogy csodákat tettünk, mégis csodák történtek – folytatta, felidézve, hogy sokszor kilátástalannak tűnő harcot vívtak, sokszor féltek attól, hogy csődbe megy a falu, mert elvették a pénzeiket, mert nem látták, hogyan lesz majd fizetés. Mégis úgy történtek a dolgok, hogy a falunak most nincs adóssága, és „épülhetett-szépülhetett ez a közösség”.

2002-ben íratlan fogadalmat tettek, hogy mindenki vezetői lesznek, azoké is, akik szeretik őket, és azoké is, akik nem. Öt ciklus óta érvényes ez a fogadalom, ennek jegyében senkinek akarattal hátrányt nem okoztak, és senkit jogtalanul nem részesítettek előnyben. – 22 év elteltével új mérföldkő előtt állunk valamennyien – jelentette ki. Mérleget kellett vonni, és elhatározták: valahogy ezt be kell fejezniük. Megköszönte mindenki bizalmát, kritikáját, és örömmel tesznek eleget feladataiknak még októberig. Embert próbáló évek vannak mögöttük, de szerinte „minden szeretetben ment végbe”. Végül azt kívánta Kübekházának, hogy válasszanak olyan vezetőket a falu élére, akik már részt vettek a közösségi munkákban, akik már benne voltak a közszolgálatban, akik életvitele, személyisége, tisztessége, ismertsége olyan, ami méltóvá teszi őket arra, hogy azt a munkát, amit megkezdtek, folytassák.