Legkevesebb hárman haltak meg egy bajorországi vonatbalesetben

Legkevesebb hárman haltak meg egy bajorországi vonatbalesetben

Képünk csak illusztráció! Kisiklott, felborult vonat Mindszent belterületén, a Déli utcai vasúti átjárónál 2022. április 5-én (Fotó: MTI/Donka Ferenc)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kisiklott egy vonat péntek délután a bajorországi Garmisch-Partenkirchen közelében. A rendőrség szerint legalább három ember meghalt, és többen megsérültek – írja a Telex a Frankfurter Allgemeine Zeitung hírét idézve.

A hatóság szerint a mentési művelet jelenleg is tart, egyelőre nem világos, pontosan mi okozta a balesetet, és hogy hányan utaztak a kisiklott személyvonaton. A német Bild arról ír, hogy három vagon ugrott le a sínekről.

A régió mentésirányító-központjának szóvivője is több sérültről számolt be, akiket kórházba fognak szállítani. A garmisch-partenkircheni járási hivatal szóvivője azt mondta, összesen hatvan embert kezelnek sérülésekkel, 16-an súlyosan megsebesültek.

A regionális vonat dél körül indult Garmisch-Partenkirchenből Münchenbe, a baleset 12 óra 15 perc körül történt Loisachauen településnél. Nem zárható ki, hogy sok tanuló is volt a vonaton, mivel június eleje a szünidő kezdete Bajorországban.