Navracsics Tibor: A brüsszeli eljárásnak nincs köze a „gyermekvédelmi” törvényhez

Navracsics Tibor: A brüsszeli eljárásnak nincs köze a „gyermekvédelmi” törvényhez

Navracsics Tibor és Jean-Claude Juncker Brüsszelben 2022. június 16-án (Fotó: Navracsics Tibor Facebook-oldalán)

Szűk három nap alatt tizenegy jelenlegi és két volt uniós biztossal találkozott Navracsics Tibor Brüsszelben. Az uniós pénzek lehívásáért felelős miniszternek az a feladata, hogy megoldást találjon és kompromisszumot kössön a brüsszeli testülettel, elsősorban a Magyarországot megillető, több mint hétmilliárd eurós helyreállítási alappal kapcsolatban. A Magyar Hang brüsszeli tudósítójával beszélgetve elismerte: a gyermekvédelmi törvény a melegeket a pedofilokkal összemosó módosításainak semmi köze a befagyott forrásokhoz.

A helyzet röviden az, hogy az Európai Bizottság nem hajlandó megadni a magyar tervekre azt az ajánlást, amely nélkül a tagállamok nem fogadhatják el a magyar programot. A bizottság elsősorban arra hivatkozik, hogy Magyarországon a korrupcióellenes keretet meg kell erősíteni, mert így veszélyben van a források átlátható és hatékony elköltése.

Navracsics Tiborral látogatásának harmadik napjának reggelén találkoztunk azon hotel halljában, ahol megszállt. Elmondta, hogy ezzel az úttal kereteket akar teremteni a további tárgyalások és a folyamatos kommunikáció érdekében a magyar kormány és az Európai Bizottság között. „Ez nem érinti a politikai vitákat, nem gondolom, hogy ezen kommunikáció keretében kellene egymást meggyőznünk a különböző, egymással szemben álló politikai nézetek helyességéről, hanem kifejezetten a praktikus együttműködésre koncentrálunk” – magyarázta, hogyan szeretne hatékony lenni.

• Mikben tudnának Navracsics szerint könnyen előrelépni a tárgyalások során?
• Járható-e a lengyel út?

A teljes cikket a Magyar Hang június 24-én megjelent, 2022/26. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!