No de mi lesz utána?

No de mi lesz utána?

Orbán Viktor és Pintér Sándor a parlament ülésén 2024. február 26-án. Mögöttük fideszes és KDNP-s képviselők (Fotó: Magyar Hang/Beliczay László)

Április 6-án tengernyi tüntető előtt jelentette be Magyar Péter mozgalma elindulását. A sokak által várt esemény sikeres volt, aki akart, az keresett persze csomót a kákán, de az tény, hogy régen vitt ki ennyi embert egy két hónapos politikai újszülött a fővárosi utcákra. A propagandasajtó kamionnyi idegnyugtatót rendelt a tömeg láttán, és próbálta ignorálni a „tüntikét”, görcsösen, egyre nevetségesebben kontraproduktívan. A hurráhangulat mögött azonban felsejlik a most még távoli ködbe burkolózó, címben feltett kérdés: mi lesz később? Mármint miután megdöntöttük, leromboltuk, felszántottuk, és sóval behintettük a NER-t.

A magától értetődő dolgok után: Hatvanpusztán hátrányos helyzetű gyermekek tanulnak bentlakásosan, a pálmaházban autentikus biológiai ismereteket szerezve; a Karmelitában szakszervezetek fogadják a dolgozókat, és a civil szféra innen irányítja az ország újjáépítését; a Puskás Akadémia Kispestre kerül, a megyei első osztályú Felcsút megpróbál önerőből boldogulni, ugyanott a makoveczi infrastruktúrát turisták látogatják; a Megafon recsegve-ropogva leáll, aktorai három hónapos álláskeresési járadékra mennek, aztán lehet próbálkozni a MERE-nél árufeltöltőként; a Balaton is kikerül a fideszes zsiványok zsebéből, és így tovább, és így tovább... Szóval a magától értetődő dolgok után hogyan tovább?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap április 18-ig kapható 2024/15. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!