Szép remények, elúszott álmok, felsejlő lehetőségek

Szép remények, elúszott álmok, felsejlő lehetőségek

Szekszárd belvárosa, a Garay tér hétköznap délután (Fotó: Ágoston Csenge)

Ács Rezső fideszes polgármester regnálása alatt szinte megállt az idő Szekszárdon. Egy évvel ezelőtt azonban a Fidesz és az ellenzéki összefogást tömörítő Éljen Szekszárd (ÉSZ) együttes erővel eltávolította őt pozíciójából, és újra megindultak a beruházások a városban. Polgármester azóta sincs, és úgy tűnik, mintha annyira nem is hiányozna, a két oldal kényszerű összefogása ugyanis eredményesen működött. Közeleg azonban az önkormányzati választás, úgyhogy a felek újra egymásnak feszülnek. A Fidesz új arcot húzott elő a kalapból, az Éljen Szekszárd régi-új uszodát ígér.

Azt kérdezze meg tőlük, mikor lesz végre újra uszoda a városban. Lassan felnő egy generáció, amelyik soha nem úszhatott a szülővárosában. Vagy ott a sportcsarnok! Nemrég egy nemzetközi kosárlabda-mérkőzésen a tévénézők élőben figyelhették, hogy azért nem tudják elkezdeni a mérkőzést, mert több helyen beázik a csarnok, és vödrökkel próbálják felfogni az esőcseppeket. Ez szégyen – mondja kérdésemre egy helyi férfi Szekszárdon, és ezzel tökéletesen összefoglalja, milyen problémák foglalkoztatják leginkább a városlakókat, és mire várnak megoldást az őt képviselő politikusoktól.

• Mi történt az elmúlt években az uszodával?
• Ki a Fidesz helyi új arca?
• Miben bízik az ellenzék?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap április 18-ig kapható 2024/15. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

Címkék: Szekszárd