Turbulencia vagy apokalipszis? – így látják az ellenzéki politikusok Magyar Pétert

Turbulencia vagy apokalipszis? – így látják az ellenzéki politikusok Magyar Pétert

Magyar Péter 2024. március 15-én zászlóbontó rendezvényén (Fotó: Magyar Hang / Végh László)

Fotó: Végh László

 

Váratlan esemény rázta fel tetszhalott állapotából a magyar belpolitikát: a kegyelmi botrány megrendítette a kormánypártokat. Ám ebből egyelőre nem az ellenzék, hanem egy új, a botrány apropóján megjelenő szereplő látszik profitálni: Magyar Péter. Hogyan látja őt az ellenzék, tartanak-e attól, hogy elveszíthetik miatta a szavazóikat?

Amíg ez a jelenség a Fidesznek árt, és a rendszer összeomlásához visz közelebb, örüljünk neki. Persze az ellenzék is vakarja a fejét miatta – fogalmazott egy forrásunk, aki személy szerint ellenzékinek tartja Magyar Pétert, de leszögezte: őt most „felkapta a politikai celebség szele, de eddig eljutni még kevés”, a kérdés, lesz-e majd szervezete és ütőképes politikai alternatívája. Kérdés, hogy Magyar képes lesz-e új szavazókat behozni vagy az ellenzéki oldalt szeleteli tovább. 

• Mely pártok érezheti veszélyben a szavazóit Magyar Péter miatt?
• Kik azok, akik egyáltalán nem aggódnak az új szereplő miatt?
• Miért jöhet akár „teljes apokalipszis is” az ellenzéknek?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap április 11-ig kapható 2024/14. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!