Botra tekert szögesdróttal támadt egy férfi a mentőkre

Botra tekert szögesdróttal támadt egy férfi a mentőkre

Képünk illusztráció (Forrás: Országos Mentőszolgálat)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyetlen nap alatt két egészségügyi dolgozót is megtámadtak: egy ápolót és egy mentőt. Mindkét erőszakos elkövetőt őrizetbe vette a rendőrség.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint még szerdán este a tatabányai kórházba két cseh állampolgárt, egy párt vittek be a mentők. A lányt ellátták, addig 18 éves barátja a váróteremben volt. Végül az egyik osztályról éppen kilépő egészségügyi dolgozó felé „határozott léptekkel” elindult, majd minden előzmény nélkül két kézzel mellkason ütötte és dulakodni kezdett vele. A kórház dolgozói azonnal a társuk segítségére siettek és lefogták a 18 éves támadót. Az időközben értesített rendőrök a külföldit elfogták és a Tatabányai Rendőrkapitányságra előállították. A nyomozók az elkövetőt őrizetbe vették, gyanúsítottként kihallgatták, és ellene közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult büntetőeljárás.

Ugyanezen a napon este a rendőrségre bejelentés érkezett, miszerint egy 54 éves helyi lakos – aki nagy mennyiségű fájdalomcsillapítót és egyéb gyógyszert vett be, amire alkoholt fogyasztott – rátámadt az őt ellátni szándékozó mentősökre. Az elkövető először egy botra tekert szögesdróttal, majd késsel fenyegette meg az egészségügyi dolgozókat, továbbá közölte, hogy felgyújtja és rájuk borítja a mentőautót. A rendőrök, a gyógyszermérgezést kapott személyt az orvosi ellátását követően őrizetbe vették. Ellene erőszakkal vagy fenyegetéssel akadályozva elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűncselekmény elkövetése miatt büntetőeljárás indult.

Címkék: rendőrség, mentők