Hetekig szünetel a szülészeti ellátás Várpalotán

Hetekig szünetel a szülészeti ellátás Várpalotán

A Városi Kórház-Rendelőintézet modern épülete a Honvéd utcában (Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Várpalotán is szünetel a szülészet-nőgyógyászati ellátás július közepétől augusztus elejéig – ezt Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi szakember közölte a Facebook-oldalán, mellékelve a Nemzeti Népegészségügyi Központ határozatát – vette észre a hvg.hu.

A határozatban a Nemzeti Népegészségügyi Központ a veszprémi kórházat jelöli ki, július 18-tól augusztus 5-ig oda fordulhatnak szülészeti-nőgyógyászati ellátásra nemcsak a várpalotai lakosok, de öt másik kisebb településen élők is. –  Valószínűleg annyira kevés az az egy orvos, hogy szabadsága alatt nincs másik, aki helyettesítené, az indok itt is a humánerőforrás hiánya –  kommentálta a határozatot Kunetz.

Június közepén a fővárosi Uzsoki Utcai Kórházban szünetelt néhány napig a szülészeti ellátás, tavaly nyáron pedig szintén néhány napon át a sürgősségi ellátás – utóbbi esetben a kórház orvosigazgatója humánerőforrás-krízissel indokolta a drasztikus lépést.