Magyar Péter hangfelvétele: Varga Judit szerint „javasolták az ügyészeknek, hogy mit kéne kihúzni”

Magyar Péter hangfelvétele: Varga Judit szerint „javasolták az ügyészeknek, hogy mit kéne kihúzni”

Magyar Péter (Fotó: Magyar Hang/Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Javasolták az ügyészeknek, hogy mit kéne kihúzni”; „Persze, magukat kihúzatták” – ezt mondja a Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hangfelvételen – állítása szerint – Varga Judit az úgynevezett Völner-Schadl korrupciós botránnyal összefüggésben. Magyar Péter már korábban azt közölte, bizonyítani tudja, hogy Rogán Antalék bizonyos dolgokat kivetettek az ügyészségi dokumentumokból. Ennél többet nem árult el, az azonban már kiderült, hogy míg a nyomozati anyagokban még szerepel egy bizonyos „Tóni, Barbara és Ádám”, ezek a nevek a vádiratban már nincsenek benne.

Frissítés: a meghallgatás után Magyar Péter tüntetést hirdetett este hatra.

Ígéretének megfelelően nyilvánosságra hozta a már sokat emlegetett hangfelvételét Magyar Péter, egy időben azzal, ahogy az újabb meghallgatására belépett az ügyészségre. Azt már előző este elárulta, hogy a felvétel 2023 januárjában készült, állítása szerint volt feleségével, az akkor igazságügyi miniszter Varga Judittal beszélgetett.

A felvétel nincs két perces és Varga Judit, valamint Magyar Péter beszélgetnek a Völner-Schadl-ügyként elhíresült korrupciós botrányról. Ennek kapcsán a NER-ből kiugrott jogász több dolgot is állított, ezeket támasztja szerinte alá a hangfelvétel:
• Rogán Antalék kihúzattak bizonyos részeket az ügyészségi dokumentumokból
• A megvádolt végrehajtói vezető, Schadl György Rogán Antal embere
• Az ügyben szintén vádolt, akkori igazságügyi államtitkár Völner Pál már korábban tudott arról, hogy lehallgatják

A hanganyag azzal kezdődik, hogy Magyar Péter vissza akar térni arra, amit volt felesége korábban mondott. Habár Varga Judit itt visszakérdez, hogy mit mondott, Magyar Péter jelzi, hogy Rogánnal kapcsolatos.

Varga Judit úgy folytatja: „Nem, csak annyi, hogy Dani menjen át az ügyészségre és kérdezze meg, hogy milyen (...), mert náluk is van egy példány ezekből.” A későbbiekből az derül ki, hogy ezt a valamit, amit át kell nézni, Rogán Antalék már látták és „semmi rossz nincsen, de...”. Itt Magyar Péter szól közbe, hogy „kihúzattak dolgokat”, mire Varga Judit közli, hogy „persze, magukat kihúzatták”. „Javasolták az ügyészeknek, hogy mit kéne kihúzni, de azt nem mind tartották be...” – mondta.

A beszélgetés azzal folytatódik, hogy Magyar Péter szerint most azt akarják, Varga Judit embere is menjen be és nézze meg, hogy van-e még bármi benne. Varga Judit szerint „igazából az a baj, hogy új dokumentumok is most már vannak benne” mert „folyamatosan hallgatják őket”.

Itt kerül elő az a téma, amit Magyar Péter már korábban felvetett, hogy Schadl György Rogán Antal embere lenne. „Igen és hogyha a Schadl, ennyire nem az, hogy központi, de hogy az ő emberük volt Schadl... és ezt megmondta a Gergő is meg a Rogán is, akkor miért nem mentették meg? Vagy akkor miért hagyták őket bent?” – teszi fel a kérdést Magyar Péter. „Nem volt több lehetőségük. Ez a nagy probléma” – válaszolja akkori felesége.

Amikor itt Magyar Péter rákérdez, hogy az ügyészség független-e, Varga Judit azt mondja, hogy igen, „ez azért történhetett meg, mert az ügyészségen belül Polt nem ura a helyzetnek”.

Magyar Péter ezen a ponton igyekszik letisztázni az eddigieket: „Tehát valaki lehallgatott valamit és utána már nem tudták kiszedni az iratokból”. Volt felesége válasza szerint: „igen, igen. Meg elindult és akkor aztán utána egyre durvábban gyűltek az izék, a bizonyítékok, akkor szóltak a Völnernek, hogy hagyja abba. Nem hagyta abba”. Az is kiderül, hogy „már tavasszal szóltak neki”.

A felvétel ezen a ponton ér véget.

Magyar Péter még korábban, a hanganyag nyilvánosságra hozatala előtt azt mondta, hogy „Ezután sem a kormány, sem a legfőbb ügyész nem tehet mást, mint hogy benyújtja a lemondását”. Ebben az esetben szerinte még marad esély arra, hogy a Fidesz becsületes része átmentsen valamit későbbre a polgári Magyarország ideájából. Ha nem, akkor azt teszik a jobboldallal, amit anno az őszödi beszéd után Gyurcsány Ferenc tett a saját pártjával.

A hanganyag nyilvánosságra kerülése után Varga Judit a közösségi oldalán reagált. – Provokált. A sajtóban megjelenő pletykákat felolvasta és mivel már napok óta terrorizált, azt mondtam, amit hallani akart, hogy minél előbb szabaduljak. Egy ilyen helyzetben minden emberrel előfordulhat, hogy megfélemlített állapotban olyanokat mond, amiket nem gondol komolyan – írta. Majd hosszan kifejtette azt is, hogy jól emlékszik arra az időszakra, „mert akkor is akadt verbális és fizikai erőszak bőven”.

A hangfelvételre reagált Varga Judit Facebook-oldala, és Gulyás Gergely is megszólalt több hét hallgatás után, előbb egy Facebook-posztban írásban, majd a kormány oldalán fel is olvasta azt a szöveget.