Gulyás Gergely: Kipukkadt a lufi!

Gulyás Gergely: Kipukkadt a lufi!

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón 2024. február 16-án (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Sok hűhó semmiért. Kipukkadt a lufi! – ezzel reagált Gulyás Gergely a Magyar Péter által kedden délelőtt nyilvánosságra hozott hangfelvételre, majd Varga Judit arra adott válaszára.

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, az ominózus hangfelvételen az hangzik el Varga Judittól, hogy az úgynevezett Völner-Schadl korrupciós botrány irataiból – feltehetően Rogán Antalék, de a nevét csak Magyar Péter mondja ki – „javasolták az ügyészeknek, hogy mit kéne kihúzni, de azt nem mind tartották be...”; „persze, magukat kihúzatták”. Varga Judit a hanganyag nyilvánosságra kerülése után nem sokkal egy hosszú Facebook-posztban fejtette ki, hogy volt férje egy éve zsarolja ezzel, majd az őt ért verbális és fizikai erőszakról is írt.

– Egy megfélemlített feleséggel folytatott családi vitának semmi köze a közélethez. Magyar Péter az új Márki-Zay! Csak annyi különbség, hogy Márki-Zay Péter nem terrorizálta a feleségét! – összegezte a történteket Gulyás Gergely. Mondandóját kicsit bővebben videón is elmondja (illetve úgy tűnik, hogy súgógépről felolvassa) a Magyarország Kormánya Facebook-oldalán.

Gulyás Gergelyről úgy beszélt Magyar Péter, mint aki korábban a barátja volt. Ezt a miniszter is megerősítette, bár állítása szerint már jó ideje nem beszélnek, mert Magyar Péter tavaly nyáron SMS-ben „azzal fenyegetőzött”, hogy a nyilvánosság elé áll, ha eltávolítják az állami tisztségeiből. (Magyar Péter a kegyelmi botrány után maga mondott le.) Gulyás Gergely egy ideje nem szerepel a nyilvánosságban, február 25-én ugyanis kiderült, hogy kórházba került és megoperálták, a tárcája korábbi tájékoztatása szerint már rehabilitáción van és húsvét után újra vállal közszereplést.