Orbán Viktor: Magyarország egy konzervatív sziget a liberális óceánon

Orbán Viktor: Magyarország egy konzervatív sziget a liberális óceánon

Orbán Viktor a CPAC rendezvényén (Forrás: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Lezárhatjuk a progresszív-liberális hegemóniára épülő világrendet” – így fogalmazott Orbán Viktor, amikor felszólalt a CPAC Hungary-n. A miniszterelnök hosszan bírálta ezt a világot, de szerinte az idei évben lezajló választásokon ez megváltozhat és jöhet a szuverenista világrend.

Magyarországnak ma híre van a nemzetközi politikában – erről beszélt Orbán Viktor a konzervatívok ismert találkozóján, a CPAC Hungary-n csütörtök délelőtt. A miniszterelnök szerint ez egyébként szokatlan egy tízmilliós országban, amelynek szerény hadserege és középerős GDP-je van. Szerinte talán az gerjeszti az izgalmat, hogy 1100 éve él itt egy nép, amely tapodtat sem enged a függetlenségből és miközben egész Európát elöntötte egy progresszív, liberális óceán, itt megmaradt egy konzervatív sziget. – Dacol a liberális dagállyal, a brüsszeli égzengéssel és a washingtoni hurrikánnal – fogalmazott, hozzátéve, hogy nemcsak dacol, de túlél, sőt, győz, újra és újra győz.

A miniszterelnök felidézte, hogy Brüsszelben nem engedték először megtartani az oda tervezett konferenciájukat, de itt jogállam van. Orbán Viktor arról beszélt, hogy idén választások lesznek szerte a világban „és ezeket a választásokat meg kell nyerni”, mégpedig változások közepette, hiszen változik a világ. – A progresszív liberálisok érzik a veszélyt, a korszak leváltása az ő leváltásukat is jelenti – mondta, hozzátéve, hogy ezért ők mindenre elszántak, nem riadnak vissza semmitől és most még ők vannak hatalmon. Veszélyes ellenfélnek nevezte őket, akiknek „nincsenek erkölcsi aggályaik”, ha kell az állami szerveket is bevetik a konzervatívok ellen. A kormányfő szerint ez történik velünk Brüsszelben és ez történik Donald Trumppal Amerikában. – Az ellenfeleink azon mesterkednek, hogy a közjó szolgálata helyett hogyan számoljanak le veled – mondta, kiemelve, hogy ebben a helyzetben kell győzni. A miniszterelnök szerint ahhoz, hogy a progresszív liberálisok az állami szerveket az elnyomás eszközévé tegyék, öt lépésben jutnak el:

• Átfogalmazzák, hogy mi a normális – a háború béke, a migráció erőforrás
• A kifordított normalitást állami eszközökkel kezdik terjeszteni – aki mást gondol, az problémás, azzal valami baj van
• Elterjesztik a „veszélyes nézeteket vallókról”, hogy biztonsági kockázatot jelentenek
• Ezután rájuk uszítják a liberális sajtót
• Az állami szervek is akcióba lendülnek – beadványok és feljelentések jönnek

A jó hír a kormányfő szerint, hogy ennek véget lehet venni, „lezárhatjuk a progresszív-liberális hegemóniára épülő világrendet”, hiszen elbukott. Háborúkat, káoszt és békétlenséget, összeomló gazdaságokat okozott. Furcsa korszak és különös szellem volt ez szerinte, a hívei azt hirdették, hogy a feladatuk nem az emberek képviselete, hanem a saját eszméik terjesztése. A világot demokráciákra és autokráciákra osztották, feladatuknak pedig az utóbbiakkal való leszámolást nevezték. – Ez a világrend olyan vezetőket termelt ki, akik nem valók vezetőknek – mondta, majd kiemelte, hogy „ezeknél még egy szépségversenyen is többet tudnak a világbékéről”.

Orbán Viktor szerint most itt a lehetőség, hogy ehelyett egy szuverenista világrend jöjjön létre, ahol nincs globális ideológia, amihez mindenkinek igazodnia kell. A nemzeti érdek határozza meg az államok mozgását és ott „a valódi szuverén a nép”. Ez tehát a Soros-féle nyitott társadalom helyére a védett társadalmat állítja.