Újabb, immár a negyedik fővárosi polgármesterjelöltet indítják Magyar Péterék

Újabb, immár a negyedik fővárosi polgármesterjelöltet indítják Magyar Péterék

Magyar Péter a Kossuth téren tartott tüntetésén 2024. április 6-án (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Dálnoki Áront indítja a Tisza Párt a XVII. kerületben, aki pénteken vette fel az ajánlások összegyűjtéséhez szükséges íveket. Így ez lesz a negyedik olyan fővárosi kerületi, ahol Magyar Péteréknek van jelöltje – vette észre a Magyar Hang a Nemzeti Választási Iroda honlapján. Dálnoki immár a hetedik polgármesterjelölt Rákosmentén, amit jelenleg a fideszes Horváth Tamás vezet.

A kerületben egyébként külön indít polgármesterjelöltet a Momentum Gergely Bálint személyében, míg az MSZP, DK, Párbeszéd, LMP és a Jobbik Lukoczki Károlyt indítják. Szintén van jelöltje a Mi Hazánknak, a Munkáspártnak és egy helyi egyesületnek.

Magyar Péterék Rákosmentét leszámítva eddig három kerületben jelentették be indulásukat, amelyek mindegyikében DK-s polgármester újrázna: VII., XI. és XVIII., erről itt írtunk részletesebben. Magyarék azért indulnak az utolsó pillanatban a kerületekben, hogy a Tisza Párt fővárosi listát állíthasson, ehhez legalább három kerületben kell polgármestert jelölniük.