„A NER a nyilas szellemiséget mozgósítja hatalmának megtartása érdekében”

„A NER a nyilas szellemiséget mozgósítja hatalmának megtartása érdekében”

Orbán Viktor a Magyar Nemzet logóját viselő Magyar Időket olvassa az átlogózás napján

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Nemzet néven megjelenő lap online kiadásában megjelent egy véleménycikk hétfőn a lap egyik szerzőjétől, melyben a bőrszínük és félig nem magyar származása miatt támadott a szerző három józsefvárosi nem fideszes képviselőjelöltet, mondván, jobb lenne, ha még legalább öt évet várnának, mondván, „a társadalmi integráció nem egy vagy két nemzedéken át tart”.   

Abd El Rahim Ali, Camara-Bereczki Ferenc Miklós és Shakkour Aram jobb hazafiak, mint a népet meglopó, közpénzből gyűlöletet keltő fideszesek valaha lesznek – írta Pikó András, Józsefváros polgármestere a Facebookon. Hozzátette: „Akkor beszéljünk a hazafiságról: Abd El Rahim Ali felesküdött magyar honvéd.”

Továbbá „Camara-Bereczki Ferenc Miklós Józsefváros, ha nem Budapest, egyik legjobb önkormányzati képviselője. Abban a negyedben nőtt fel, ahol indul, együtt lélegzik a környéke problémáival, és mindenki, aki ismeri (márpedig mindenki ismeri) tisztelettel beszél a munkájáról. Shakkour Aram édesapja a háború elől menekült annak idején Magyarországra, Józsefvárosban született, itt nőtt fel, ide járt óvodába, ide járt iskolába és a közért szeretne dolgozni. Teszi ezt úgy, hogy a Szikra tagjaként fiatal kora ellenére is alaposan megtapasztalta, mit jelent, ha a hatalom rátámad egy közösségre. Ezek az emberek a közösséget, a szűkebb hazájukat szeretnék képviselni, értük fognak dolgozni. Ez hazafiság. A rasszista uszítás nem az. Elvárom, hogy Sára Botond polgármesterjelölt elhatárolódjon a fideszes propagandagyár rasszista uszításától.”

„Az egykor szebb napokat látott Magyar Nemzetben tőről metszett rasszista propaganda zajlik: három, Pikó András csapatában induló képvisejőlelöltet támadnak a származásuk, a bőrük színe miatt. Nincs más vád, nincs más probléma, csak az, hogy az egyik szülő nem magyar. Ez már elég ahhoz, hogy a kormánylap véleményvezére szerint ne legyenek alkalmasak önkormányzati képviselőnek” – írta reakciójában a Momentum elnöke, Donáth Anna. Hozzátette: „Én nem akarom azzal védeni a képviselőjelöltjeinket, hogy magyar az anyanyelvük, hogy ez a hazájuk, ez az otthonuk. Nem akarom egyáltalán védeni őket, mert nem akarom megnyitni azt a diskurzust, hogy mennyire és hogyan kell magyarnak lenni, hogy ezt a közösséget, ezt az országot szolgálhassa valaki. Magyarországon jogszabály dönti el, hogy ki indulhat a választáson. Aki ezt megkérdőjelezi, aki a másik származásával érvel egy politikai vitában, az egy olyan vörös vonalat lép át, amire nincs bocsánat, amivel szemben minden jogi és politikai eszközt be kell vetni. Ha a cikk szerzője kedden még a Magyar Nemzet alkalmazásában áll, akkor kijelenthetjük: a kultúrharc és a politikai gyűlöletkeltés új fázisába lépett. A NER a nyilas szellemiséget mozgósítja hatalmának megtartása, a társadalmi gyűlölet fokozása érdekében.”

A Magyar Nemzet cikke kifejezetten ügyetlenül leplezi saját szándékait, bár megemlíti, hogy a rasszizmus rossz dolog, mégiscsak Pikó András jelöltjeinek illetve egy MSZP-s független (sic) jelölt származásáról szól – írta Ungár Péter, az LMP társelnöke a Facebook-oldalán. Hozzátette: A magyar tradíció az, hogy az magyar, aki itt él, tud magyarul és magyarnak vallja magát. Vagy ahogy Illyés Gyula írja: „Magyarnak lenni nem származás, hanem vállalás dolga." Ez mindhárom jelöltnél egyértelműen így van, ráadásul a magyarok közössége iránti mély elköteleződést jelenti, ha valakik részt kívánnak venni szűkebb közösségük alakításában. Nincs sehol már Magyarországon többsége annak, hogy különböző jelöltek származását bírálják, ráadásul úgy, hogy a Fidesz is, ahogy ez teljesen természetes, indított olyan jelöltet már, akinek a neve nem feltétlenül a legtradicionálisabb magyar nevek összesége. Magyarország akkor volt erős és sikeres, amikor a nyelvvel, a kultúrával, az identitásformáló erejével befogadott kisebbségeket, akik beilleszkedtek, nem akkor, amikor azt méricskélte, hogy kinek a neve hangzik elég magyarosan.

Shakkour Aram azt írta Facebookon, hogy az apja annak idején az Öböl-háború miatt jött Magyarországra. „Én már itt születtem, itt nőttem fel, Józsefvárosban jártam óvodába és iskolába, Józsefvárosban éltem le életem egy jelentős részét. Magyar az anyanyelvem, hiszen anyám is magyar, itt nőttem fel, és dolgozni fogok mindenkiért, attól függetlenül hogy új lakos vagy tősgyökeres, egyedülálló szülő vagy nagycsaládos”. A cikk szerzőjéről azt írja, hogy „ennyire gyáva módon nem láttam még embert migránsozni. Engem nem feltétlenül zavar, ha engem támad a médiátok, ellenzéki politikus vagyok, ha jól végzem a dolgomat fogtok még írni cikkeket. Viszont ez szerintem szintlépés most a Fidesz háza táján is: Magyarországon született, Magyarországon felnőtt, magyar anyanyelvvel rendelkező magyar embereket támadtok, akik ugyanúgy (sőt jobban) dolgoznak az országért mint a fidesz propagandistái, csak más a bőrük színe, vagy nem szokványos nevük van.”