Hajóbaleset Verőcénél: Ketten meghaltak, többen eltűntek

Hajóbaleset Verőcénél: Ketten meghaltak, többen eltűntek

Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője (Forrás: PoliceHungary/Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy szállodahajó ütközött egy másik hajóval szombat éjjel Verőcénél – írta elsőként az Index.

Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője vasárnap délelőtt egy rövid tájékoztatón számolt be arról, hogy szombaton éjjel érkezett egy bejelentés, hogy a 12-es főút mellett, Verőce magasságában egy vérző fejű, sérült férfit találtak, akivel nehéz kommunikálni. A helyszínre kimentek a rendőrök és az derült ki, hogy hajóbaleset történhetett. Ekkor a katasztrófavédelem és a Pest Megyei Kutató-mentő Szolgálat munkatársaival közösen megkezdték a helyszín átvizsgálását a szárazföldön és a vízen egyszerre, ehhez drónokat is használtak. Nem sokkal később Verőcétől délre, a Duna partján egy férfi holttestét találták meg, majd órákkal később a Megyeri-híd magasságában egy női holttest is előkerült, valamint egy sérült kisgéphajó. A kisgéphajón a jelenlegi információk szerint összesen nyolc felnőtt tartózkodott, három férfit és két nőt jelenleg is nagy erőkkel keresnek.

Mint kiderült, a kérdéses időszakban a térségben egy szállodahajó is volt, Komáromnál meg is állítottak egy ilyet, amelynek az oldala sérült volt. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság több ember halálát okozó víziközlekedés-veszélyezetetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettessel szemben. A vizsgálatba informatikai és hajózási szakértőket is bevontak, azt kell kideríteniük, hogy terhel-e bárkit büntetőjogi felelősség a balesetért. 

Dóka Imre, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy a parton, a vízen és a vízben, valamint hőkamerás és egyéb drónokkal a levegőből is keresik a balesetet szenvedett hajó eltűnt utasait. A fővárosból, Pest megyéből (Vác, Szentendre, Szigetszentmiklós, Érd, valamint a FER tűzoltóság kishajója) és Bács-Kiskun megyéből (Baja), valamint az OKF állományából a hivatásos katasztrófavédelem csaknem 90 emberrel és 31 technikai eszközzel vesz részt a keresésben. A hivatásos egységek munkáját önkéntes tűzoltó-egyesületek és önkéntes mentőszervezetek támogatják. A Pest Vármegyei Kutató-mentő Szolgálat, Bács-Kiskun megyéből a Petőfi Mentőcsoport két búvára, a Leányfalu Önkéntes Tűzoltó Egyesület, illetve a Lupai Önkéntes Tűzoltó Egylet több tagja is részt vesz a kutatásban.